≫ 

Josif Tatić se zakleo da neće davati intervjue: Samo je jednom legendarni glumac pričao o Jatagancu

Jedan od velikana domaćeg glumišta rodio se na današnji dan

  • 1
Josfi Tatić Bolji život Josfi Tatić kao drug Jataganac u seriji "Bolji život" Printskrin: RTS

Josif Tatić, kako se pričao, nije voleo da daje intervjue, tako da je bila prava retkost kada bi neko od novinara uspeo da od njega izmami neki utisak ili mišljenje. To je pošlo za rukom novinaru "Studija" Slobodana Šteriću 1987. godine kome je Tatić prokomentarisao jednu od svojih najpopularnijih uloga - druga Jataganca.

Njihov razgovor preneo je Yugopapir.

Novinar: Gledali ste Jataganca?

Josfi Tatić: Ne, nisam stigao, pa on se tek pojavio! Juče sam baš gledao raspored predstava za nekoliko sledećih subota. Nije zgodno da kažem, ali, po svemu sudeći, tog svog Jataganca neću videti još najmanje mesec dana!

 

Novinar: Žao Vam je?

 

Josif Tatić: Ma, neee! Ali, to vam je tako sglumcima. Možda bih ja to mogao pogledati na nekom video-rekorderu, to mi je zasad prilično komplikovano. U gužvi sam zbog potkrovlja.

 

 

Novinar: A malo ste i nezainteresovani?

 

Josif Tatić: Pa, vi to sa mnom intervju? Nismo se tako dogovorili! Iskreno vam kažem: ne volim razgovore za novine. Nije to samo zato što sam se zarekao. Ni pre toga nisam imao šta reći, a da to bude zanimljivo, da se to "štivo" guta po novinama.

 

Novinar: Ali, vaše uloge, uključujući i Jataganca u "Boljem životu", ne ostavljaju nam neki drugi izbor.

 

Josfi Tatić: Čini vam se... Iskreno mislim da ima mnogo mojih kolega koji bi vam mogli pričati do sutra, pa čak da bude i interesantno. Nema tu šta da se kaže... Uostalom, to će vam, nadam se, biti dovoljno za skicu! Jataganac i Koka će se spetljati, to verovatno znate... Nisam to ni ja znao dok nisam pročitao tekst i dok to nismo snimili. Jataganac je direktor u preduzeću gde radi Koka... Nisam ni to znao! I, šta se tu još može reći?

Danas bi napunio 75. godina

Tatić, jedan od najčuvenijih srpskih i jugoslovenskih glumaca, rodio se na današnji dan, 13. aprila 1946. godine. Rodio se u glumačkoj porodici, studirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.Od 1968. godine bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ali je igrao i u drugim pozorištima u zemlji, u SKC-u, Zvezdari teatru, Narodnom pozorištu u Beogradu, kao i u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

 

Glumio je u brojnim filmskim, pozorišnim i serijskim ostvarenjima. Pamtićemo ga po liku Slobodana Mihajlovića u predstavi "Šovinistička farsa", Božidara Soldatovića Jataganca u seriji "Bolji život" i Tanasija Vitorovića u seriji "Grlom u jagode", oca u "Hadersfildu"...

 

 

Preminuo je 8. februara 2013. godine u 67. godini.

 

(Telegraf.rs/Yugopapir, Slobodan Šterić, Studio, 1987. godine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    13. april 2021 | 16:38

    Tale dobri cvetni trg,kafe džapm imo sam čast da popijem piće sa njim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA