≫ 

Šta sve znamo o drugoj sezoni "Kalkanskih krugova": Poznato kojom će scenom početi

Naravno, ukoliko producenti odluče da se priča nastavi...

  • 17
Lazar Nikolić, Žarko Laušević, Kalkanski krugovi

Žarko Laušević / Printskrin: RTS 1

Serija "Kalkanski krugovi" završena je ovog vikenda na RTS-u, a mnoga pitanja ostala su otvorena. Gledaoci već radoznalo gledaju u budućnost, u drugu sezonu koja bi mogla da im da odgovore na najveće tajne Zabrna. Ko je Baba Guba? Čemu služe narukvice koje nose određeni seljani? I ko je sa kim tu zaista u srodstvu?

Tu je, svakako, u ljubavni trougao u kome jedni navijaju za Dejana i Svetlanu, drugi za Dejana i Veru. Pitanja je mnogo, a scenarista Đorđe Milosavljević otkriva da na taj odgovor nećemo još dugo čekati. Ideje za drugu sezonu postoje, a evo i u kom pravcu bi nas novi ciklus mogao povesti.

Vrlo je bitno da napomenem da o drugoj sezoni nikad ne odlučuju scenaristi, nego producenti, u ovom slučaju RTS i Telekom. Što se pak mene kao scenariste tiče, priča “Kalkanskih krugova” svakako zaslužuje nastavak, i po dramskom potencijalu koji imaginarni Dol i Zabran imaju, i po velikoj gledanosti koju je serija ostvarila – kaže scenarista za Kurir, dodajući da je prvu sezonu obeležila sjajna saradnja svih koji su radili na ovom projektu – od glumaca i produkcije do režisera i njega kao scenariste.

A evo kako bi mogao da izgleda nastavak „Kalkanskih krugova“.

Ukoliko, dakle, nastavka bude – a ja se nadam da hoće – prva scena nove sezone bila bi direktan nastavak poslednje scene prve sezone. U toj sceni bi trebalo da vidimo šta se desilo neposredno pošto je Dejan Matić u Zabranu konačno sreo Vidosavu Marković, odnosno Baba Gubu – zaključuje Đorđe Milosavljević, dodajući da u finalu serije glavna misterija nije rešena.

kalkanski krugovi, serija

"Kalkanski krugovi" / Foto: Promo/Superstar TV, RTS, FireFly Productions

Reč je o ženi koja je decenijama bila zatočena u Zabranu, i koja je na ceo Gubin Dol bacila kletvu. Ona je bez sumnje, što se može zaključiti na osnovu lika, ali i činjenica koje je Svetlana otkrila prilikom istraživanja – njena daleka rođaka. Samim tim i Dejanova, budući da njih dvoje potiču od istih praroditelja. Vidosave i Konstantina, piše Film i tv.

Ta priča stara je više od veka, a jedina spona među svima jeste narukvica koja povezuje Dejana, Mionu, Velibora, Petra i Milanku. Dve strane jednog istog novčića koje se nikada ne smeju susresti. Međutim, izgleda da sudbina ima druge planove. Barem ako je suditi prema strasnim scenama koje su na kraju serije podelili Svetlana i Dejan.

kalkanski krugovi, serija

"Kalkanski krugovi" / Foto: Promo/Superstar TV, RTS, FireFly Productions

– I dalje ne znamo kakva je životna priča Magdalene i kakve ona ima sa Svetlanom (Nina Janković), koja je, podsetimo se, posle susreta sa Baba Gubom rekla: “Videla sam samu sebe” – zaključuje Milosavljević.

Iako smo na osnovu reči Đorđa Milosavljevića mogli naslutiti da će nas u Zabranu kao Baba Guba sačekati Magdalena, koju je dočarala Vesna Trivalić, istina je bila drugačija. Sada sumnje više nema. Baba Gubu je odglumila Nina Janković Dičić. Pitanje koje i dalje ostaje otvoreno jeste – gde je Magdalena? I u kom trenutku će se ona pojaviti u seriji? Jedini put kada se Magdalena, odnosno Vesna Trivalić u toj ulozi, pojavljuje jeste na fotografiji. Ali da li je Đorđe Milosavljević mislio na to kada je rekao da ćemo videti Magdalenu?

Lazar Nikolić, Žarko Laušević, Kalkanski krugovi

"Kalkanski krugovi" / Printskrin: RTS 1

Ljubavni trougao je manje misteriozan, ali svakako zanimljiv. Sve ljubavi u njemu su najstrože zabranjene prirodom, ali razum je nekad iznad te prirode. S kime će Dejan na kraju ostati – sa Svetlanom ili Verom?

Šta vi mislite? Javite nam u komentarima.

(Telegraf.rs/Film i tv)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    19. april 2021 | 13:46

    DRUGA SEZONA OBAVEZNO!!! NASTAVAK IMA JOŠ TAJNI!!!!!!

  • Mia

    19. april 2021 | 14:01

    Glumcina Zarko Kausevic je pokidao kako glumi.

  • Mile 2

    19. april 2021 | 15:25

    Lausevic gde god da glumi,pravi razliku.Velika šteta zbog nesreće koja ga je zadesila,svoje najbolje godine za glumu i karijeru je propustio a i mi kao publika smo takodje dosta izgubili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA