≫ 

"Plakao sam dok smo snimali poslednju scenu": Reditelj progovorio o nastavku "Kalkanskih krugova"

"Mi smo spremni. Ostajemo u selu i šumi"

  • 2
kalkanski krugovi, serija

"Kalkanski krugovi" / Foto: Promo/Superstar TV, RTS, FireFly Productions

"Kalkanski krugovi" ostavili su publiku širom zemlje sa pozitivnim utiscima posle velikog finala ovog vikenda, ali... i sa brojnim pitanjima. Druga sezona jedina je koja im može dati odgovore. Reditelj Milan Karadžić uspeo je da uprkos pandemiji snimi televizijsku seriju "Kalkanski krugovi" o čijem kvalitetu i uzbudljivoj priči publika ne predstaje da raspravlja.

- Drago mi je što su gledaoci reagovali kako smo i očekivali. Publika je, izgleda, željna dobre priče sa sjajnim zapletom i dobrom podelom. Serija "Kalkanski krugovi" je potpuno različita od drugih koje se prikazuju na našim televizijama. Scenarista Đorđe Milosavljević napravio je fantastičnu priču s mnogo magičnih elemenata, horora i trilera. Tu su i snažne ljubavne priče. I ovde ima humora, ali na potpuno suptilan način. Ima ga tamo gde je bio neophodan - rekao je on za Kurir.

Na pitanje da li je zahtevnu ulogu Velibora baš namenio Žarku Lauševiću, Karadžić otkriva da je sa čuvenom glumcem odrastao.

-  Mi smo kao vrlo mladi i počeli karijere zajedno u amaterskom pozorištu u Podgorici. Laušević je napravio veliku karijeru pre nemilih događaja, a drago mi je što je počeo da se vraća svom poslu. Setili smo se odmah njega kad smo videli lik Velibora. On je neki starac kao Merlin čarobnjak, leči životinje i biljke... On ima svoju tajnu i u tom zabranu je čuvao svog sina. Bio je on najbolji izbor za tu ulogu. Čekao sam nekoliko dana da pročita scenario. Žare je bio tada u Njujorku, ali nije mu dugo trebalo da odluči. Nazvao me je i rekao: "Milane, ovo želim da igram."

Kako je kazao, Ivanu Zečević (Miona) video je u seriji "Grupa" i odmah mu se dopala. Nije znao da joj je Pavle Mensur dečko.

- Bila je nekoliko mladih glumica u igri za Mionu. Ivana Zečević ima filmično lice i izgleda mlađe. Želeo sam da izgleda kao da je tek punoletna. Ivana je starija, a izgleda kao da ima 16, 17 godina. Davala je Mioni tu dečju nežnost, a i hrabrost i oštrinu. I Pavla sam gledao u "Grupi". Nisam ni znao da su u vezi. Međutim, posle kastinga su mi to otkrili. Znao sam da će onda biti i na setu hemije. I Pavle i Ivana su bili odlični. U ljubavnim scenama su nas sve naježili i rasplakali u poslednjoj epizodi. Puno tu ima prave emocije, zbog toga se, valjda, i mi vežemo za neke seriju. Mene kao reditelja je to kupilo i to sam forsirao kod njih dvoje.

kalkanski krugovi, serija

Foto: Promo/Superstar TV, RTS, FireFly Productions

On je, baš kao i Đorđe Milosavljević, istakao da je pitanje druge sezone, pitanje za producente.

- Mi smo spremni. Ostajemo u selu i šumi. Đorđe će to da obogati. Neka se slegnu utisci, pa ćemo pričati o drugoj sezoni.

Podsetimo, nakon pet nedelja emitovanja, poslednja epizoda TV serije “Kalkanski krugovi” prikazana je u nedelju veče na RTS, a prošlog na Superstar TV. Snimljen po scenariju Đorđa Milosavljevića, a u režiji Milana Karadžića, ovaj serijal nastao u produkciji “Fajerflaja” i Telekoma Srbije je u 10 epizoda publici verno dočarao dinamičnu, uzbudljivu i veoma mističnu priču o sukobu dve porodice u šumadijskom selu Dol.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lei

    20. april 2021 | 11:40

    Serija je osvezenje, pozurite nije da bas imamo stq da gledamo.

  • Doktor

    20. april 2021 | 12:04

    Odlicni glumci.....Lausevic fenomenalan.....jeste srce parajuca scena kada placuci doziva Petra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA