≫ 

"Džini i Džordžija" dobija 2. sezonu: Sve što treba da znate o najgledanijoj seriji na Netfliksu

Ova komedija srušila je i "Tajger kinga"

  • 0
Antonia Gentry, Brianne Howey, Ginny & Georgia "Džini i Džordžija" / Foto: Profimedia/Netflix/Everett

Nijedna serija nije toliko dugo provela na vrhu Netfliksove liste gledanosti kao "Džini i Džordžija" (Ginny & Georgia) - punih 28 dana, oborivši tako rekord "Tajger kinga".

Vest da će priča o neobičnom majka-ćerka duu dobiti drugu sezonu nedavno je oduševila fanove, koji predviđaju da će i naredni serijal steći jednako popularnost.

Za one koji nisu još gledali ovaj Netfliskov hit, priča prati tročlanu porodicu Miler, prelepu i zavodljivu majku Džordžiju (30) i njenu decu koji započinju novi život u bogatom predgrađu Masačusetsa. Džordžija ima dvoje dece - Virdžiniju (Džini) i Ostina - i to od dva različita muškarca, a stariju Džini dobila je kada je imala samo 15 godina. Džini je tinejdžerka, ali oseća da je mnogo zrelija od svoje majke. Uz to, ona je mešane rase, što doživljava kao važan deo svog identiteta.

Iako ima vrlo nekonvencionalne metode, Džordžija zapravo brine o svojoj deci i zbog njih je spremna na sve... pa i da ubije. Mnogi porede ovu seriju sa čuvenim "Gilmovorvim devojkama" (The Gilmore Girls), a već samim duplim Dž (G) u naslovu drama je pokazala da baš to i želi. Međutim, priča je mnogo mračnija, pa i zamršenija, čak i žanrovski.

Ona zapravo počinje otkrivanjem Džordžijinog teškog detinjstva i loših izbora koje je bila primorana da napravi, te od prve scene reklo bi se da je ovo krimi drama. Kada Džini dođe u novu školu i pokušava da se uklopi u novo društvo, to je tinejdžerska komedija. Ali više nije smešno kada se uvode teme samopovređivanja, lekova za smirenje na koje su mladi navučeni, suicidalne misli, odbačenost, depresija i vršnjačko nasilje.

Nekoliko ljubavnih priča i majke, i ćerke unosi elemente rom-koma, dok dešavanja u kabinetu gradonačelnika pretvaraju celu seriju u političku dramu. Serija ne deluje uvek kao koherentna celina, ali Netfliksov rekord pokazao je da gledaocima to mnogo i ne smeta.

Inače, serija u početku uopšte nije bila toliko popularna, sve dok nije naljutila Tejlor Svift, čije je ime korišćeno u kontekstu čestog menjanja partnera. Pevačica se naljutila, a fanovi su potrčali da vide zbog čega...

Druga sezona bi trebalo da odgovori na neka važna pitanja, a ako još niste bacili oku na "Džini i Džordžiju", stanite ovde, jer slede spojleri.

Gde su se zaputili Džini i Ostin?

Iako možemo pretpostaviti da će Džini i Ostin, koje u poslednjoj sceni vidimo kako na ukradenom motoru beže iz grada, ostati živi i zdravi, pitanje je kuda su se zaputili. Kod Zajona? Kod Zajonovih roditelja? Ili čak u Džordžijin rodni grad, što bi bila jako loša ideja, ali Džini je i ranije donosila loše odluke.

Hoće li se otkriti Džordžijina mračna tajna?

Po onome što znamo, Džordžija je ubila dva svoja muža - Kenija, kada ga je videla kako dodiruje Džini, i Entonija, koji ju je ucenjivao da će pozvati socijalnu službu da joj oduzme ćerku ako ne bude radila sve što on od nje traži. Sa dva mrtva muža, da li će se saznati za njene zločine? I hoće li Pol saznati za da je ona krala novac iz kase i otvorila bankovne račune na Ostinovo ime?

Šta će još Gabrijel otkriti?

Detektiv kog je unajmila Kenijeva prva žena, Gabrijel, u poslednjoj epizodi saznaje nove detalje iz problematične Džordžijine prošlosti. Šta se još tamo krije. I na tu temu...

Ko je Ostinov otac?

Zbog čega je Džordžija tako odlučna da sakrije Ostina od njegovog oca Gila? O Gilu znamo samo da je navodno u zatvoru, jer mu je Džoržija smestila aferu sa utajom poreza. Je li u međuvremenu izašao na slobodu? I hoće li se pojaviti u njihovim životima?

Džini i Hanter ili Džini i Markus?

Tinejdžerski ljubavni trougao eksplodirao je na kraju prve sezone. Hoće li Markus i Džini konačno postati par ili mu "To je bila greška" nikada neće oprostiti?

Pol, Zajon ili Džo?

Džordžiji sa Polom na ljubavnom planu cvetaju ruže, ali kako je sama rekla, "Zajon je njen pingvin" i rak-rana, dok je očigledno da je i barmen Džo zainteresovan za nju. Oboje sada znaju da su se sreli još kao tinejdžeri, ali Džo nije uspeo da joj prizna svoja osećanja. Sa druge strane, dok je Džordžija srušila svaku vezu koju je imala, moguće je čak i zamisliti da će Pol završiti na istom spisku mrtvih muževa, ako ona samo i pomisli da bi mogao da je razdvoji od njene dece. Ipak, osim Zajona, Pol je jedini koga je zaista volela, a ne samo koristila.

Šta će biti sa ostalim tinejdžerima?

Skoro svačije srce slomljeno je unutar MANG-a i šireg društva. Hoće li se Hanter ponovo navući na lekove nakon što ga je Džini izdala? Hoće li Ebi povrediti sebe, sada kada oseća da nema nikoga? Maksin je ostavljena i u svađi sa bratom i dve svoje najbolje drugarice... Ovi tinejdžeri već su pokazali da su spremni da na neki način povrede sebe.

Još jedno prijateljstvo, Elen i Džordžije, takođe je na ispitu.

Šta će se sve desiti ostaje da se vidi verovatno krajem ove ili početkom naredne godine, kada je bi nova sezona optimalno mogla da stigne na Netfliks.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA