Spavao je sa majkom premijera, družio se sa Kastrom: Lude činjenice iz života Džeka Nikolsona

Džek Nikolson je specifičan tip i danas proslavlja 84. rođendan

  • 0
Dzek Nikolson  Jack Nicholson

Dzek Nikolson Foto: Profimedia/Flight Photo Agency

Džek Nikolson je 22. aprila 2021. godine napunio 84 godine. Tokom decenija unazad gledali smo ga u brojnim ostvarenjima kojima je zauvek "kupio" publiku širom sveta, a ovog puta, osvrnućemo se na neke zanimljivosti iz njegovog života.

Živeo je u ubeđenju da su mu baba i deda roditelji, a majka - sestra

 

Majka Džeka Nikolsona, plesačica Džun Frensis Nikolson, sredinom tridesetih godina prošlog veka je ostala trudna i udala se 16. oktobra za kolegu s posla Donalda Fursila. Njihov brak je poništen, jer je Fursilo bio već u braku. U međuvremenu, rodio se mali Džek, a Donald ga je prinzao i bio je voljan da ga izdržava. U međuvremenu, umešala se Etel Nikolson, majka Džun Nikolson, koja je navela da će ona izdržavati tek rođenog dečaka (Džeka Nikolsona). Džek je na kraju dobio prezime Nikolson, a budući da se u kuči nikada nije spominjalo ime Donalda Fursila, mališan (Džek Nikolson) je živeo u uverenju da su mu baka i deka roditelji, a majka Džun - sestra.

Pravu istinu je Džek Nikolson saznao tek 1974. godine, kada mu ju jeotkio  novinar nedeljnika "Times".

via GIPHY

Svedoci tvrde da je nekoliko meseci šetao go

 

Zvuči kao izmišljena vest, ali je istinita. Naime, brojni svedoci tvrde da se Džek Nikolson zaista šetao go u njegovoj kući na Mulholand Drajvu. Navodno, odbijao je da se obuče.

Ovu informaciju potvrdio je novinar lista "Rolling Stone", nakon susreta sa glumcem.

- Tamo je, krajem šezdesetih, kao samopomoć, proveo tri meseca šetajući se go, u svako doba dana, bez obzira ko je svraćao, uključujući i njegovu ćerku - rekao je novinar.

via GIPHY

Spavao je sa majkom premijera Kanade

 

Kako se priča, vest je istinita. Džek Nikolson je svojevremeno spavao sa Margaret, majkom premijera Kanade Džastina Trudoa. Navodno, kratko vreme su bili i ljubavnici.

Inače, Džeka Nikolsona "bije glas" da je pravi ženskaros i da je pravi magnet za žene.

- Mislim da voli žene više od bilo kog muškarca kojeg sam ikad poznavala - rekla je svojevremeno pevačica Šer.

via GIPHY

Džek Nikolson je navodno imao tajni tunel do Plejboj vile

 

Da, tako se priča. Ali ne samo on. Navodno i ostale kolege glumci, poput Vorena Bitija, Džejmsa Kana i Kirka Daglasa. Niko od navedenih nije potvrdio ovu informaciju. Budući da je Džek ljubimac žena, ne bi bilo čudno da je ovo i istina.

Džek Nikolson se družio sa Fidelom Kastrom

 

Džek Nikolson je 1998. godine posetio Kubu, kako bi video kako izgleda tamošnja filmska industrija. Navodno, tamo se susreo sa Fidelom Kastrom i družio se sa njim.  Nikolson i Kastro obilazili su restorane po Kubi, pušili kubanske cigare i dobro su se zabavljali.

Džek je nakon posete Kubi jednom naveo da je Fidel "genije".

 

Džek Nikolson je zamalo postao kreator crtanih filmova 

 

Kada je ušao u filmsku industriju, Džek prvi posao bio je ofis asistent Vilijama Hane i Džozefa Barbere u crtačkom odeljenu u kompaniji MGM. Nikolson je toliko bio dobar u crtanju, da mu je ponuđen posao animatora, ali je to on odbio.

Džek Nikolson je "demolirao" kuću Marlona Branda

 

Džek Nikolson bio je blizak prijatelj sa Marlonom Brandom, a kada je Brando preminuo, Nikolson je rešio da mu na specifičan način oda počast. Naime, Džek je izdvojio 3,4 miliona dolara da otkupi Marlonovu kuću, koja se nalazila pored Nikolsonove.

Džek je potom Brandonovu kuću porušio, a na to mesto posadio je cveće pod nazivom franđipani. Naime, Brando je tokom života bio ljubitelj biljaka, a svoj dom je čak nazivao "Franđipani".

Upravo je na ovaj način Nikolson odao počast Brandu, o kojem je uvek imao reči hvale.

via GIPHY

Uloga Džokera mu je bila unapred namenjena

 

Džek Nikolson odigrao je na perfektan način čuvenog negativca iz Betmena u ostvarenju "Batman" iz 1989. godine, gde je Betmena igrao Majkl Kiton. Inače, uloga Džokera mu je "unapred" bila dodeljena. Preporuka da Nikolson treba da igra čuvenog negativca stigla je od Boba Kejna, kreatora stripa Betmen. Naravno, Džek je prihvatio ulogu i oduševio kako ju je odigrao.

Inače, kostim Džokera koji je nosio u filmu otkupio je 80.000 dolara.

 

Kao dečak bio je kažnjavan svaki dan tokom cele školske godine

 

Džek Nikolson je bio nemirno dete, a to dokazuje da su ga tokom jedne školske godine svakog dana kažnjavali.

- Uvek sam bio protiv autoriteta, mrzeli su me moji učitelji, roditelji, bilo ko. U školi sam stvorio evidenciju tako što sam bio u školskom pritvoru svaki dan tokom cele godine - rekao je Nikolson za The Independent 1993. godine.

Ovu informaciju potvrdili su i Džekovi drugari iz razreda.

via GIPHY

Džek Nikolson ne voli blokbastere

 

U ovim filmovima Džeka Nikolsona sigurno nećete videti, jer ih ne voli.

- Nikada neću snimati takve filmove - rekao je Džek Nikolson svojevremeno.

via GIPHY

Džek Nikolson ne napušta kuću bez naočara za Sunce

 

Naočare za Sunce su zaštitni znak Džeka Nikolsona. Zašto ih ne skida, glumac je dao zanimljivo objašnjene.

- Kada nosim naočare za Sunce, ja sam Džek Nikolson. Bez njih, ja sam debeljko i imam 70 godina - rekao je svojevremeno Džek.

via GIPHY

Džek Nikolson je ljubitelj sporta, žena i umetnosti

 

Da Džek Nikolson voli žene, to smo već napisali. Takođe, ljubitelj je sporta. Utakmice svog omiljenog NBA kluba, L. A. Lejkersa ne propušta, čak ima i svoje mesto kraj parketa. Takođe, ljubitelj je rvanja.

via GIPHY

Kada je reč o umetnosti, to isto voli. Njegova kuća u Mulholand Drajvu je kao mini muzej, jer ima svašta unutra. Od dela Pikasa, Matisa, Modiljanija i ostalih umetnika. Njegova umetnička zbirka procenjuje se na 100 miliona dolara.

Ipak, Džek Nikolson je "mala maca" za reditelja Džordža Lukasa, koji ima umetničku zbirku od čak 600 miliona dolara.

(Telegraf.rs/eightieskids.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA