≫ 

"Je*iga! Hajdemo da se napijemo": Džoni Dep progovorio na čistom srpskom

Na sjajan način je najavljen dokumentarac "Kreka: Dreamcatcher" o srpskom scenografu Miljenu Kljakoviću Kreki, u kojem će pričati i holivudski superstar

  • 1
Džoni Dep Miljen Kljaković Kreka

Džoni Dep, Miljen Kljaković Kreka Printskrin: Youtube/Centar Film

Dugoočekivani dokumentarni film "Kreka: Lovac na snove" reditelja Slobodan Ivetića, koji govori o najpoznatijem srpskom scenografu Miljenu Kljakoviću Kreki, imaće projekciju na ovogodišnjem FEST-u 16. maja.

U ovom ostvarenju o Kreki će govoriti glumac Džoni Dep, reditelj Beri Levinson, producent Mati Lešem, te kinematograf Vitorio Storaro.

Sama najava za dokumentarac "Kreka: Lovac na snove"  je impresivna, budući da je Džoni Dep progovorio na čistom srpskom jeziku.

Naime, dok je holivudski superstar bio u društvu Miljena Kljakovića Kreke, samo je izustio: ""Je*iga! Hajdemo da se napijemo!".

Ovu situaciju možemo videti od 14. sekunde snimka.

U razgovoru za Tanjug, reditelj Slobodan Ivetić je Miljen Kljaković Kreka uradio fantastične stvari.

- Kreka je radio sa oskarovcima. Pravio je čitave gradove na filmskim setovima...Centar film mi je ponudio režiju filma o slavnom scenografu i eto nas pred premijerom tog filam na Festu. Krekina karijera od 40 godina stala je 90 minuta filma...Ta činjenica me malo plaši, ali verujem da sam osvetlio sve najvažnije momente iz Krekine karijere - rekao je Ivetić.

Inače, Džoni Dep, koji je snimao film "Minimata" u Beogradu, se rado odazvao da učestvuje u dokumentarcu.

- Sa velikim poštovanjem prema Krekinom radu pristao je da stane pred našu kameru... Dep je pričao o ličnim doživljajima sa Krekom u kojima je učestvovao i Marlon Brando. Beri Levinson koji je režirao film ''Kišni čovek'' rekao je da je Kreka najbolji scenograf svih vremena, jer je umeo maštom i radom u velikoj meri da poboljša film - rekao je Ivetić, a za Kreku je imao samo reči hvale:

Miljen Kljaković Kreka

Miljen Kljaković Kreka Printskrin: RTS

Najveći u svetu kinemoatografije poznaju Kreku. Kako i ne bi kada je u Luksemburgu za potrebe snimanja filma sagradio Veneciju. Izgradio je kanale. Ta scenografija je po okončanju snimanja filma nekoliko godina predstavljala turističku atrakciju u Luksemburgu. Turisti se slikali plutajući u gondolama - rekao je Ivetić za Tanjug.

Miljen Kljaković Kreka je radio na mnogim poznatim ostvarenjima, kao što su su "Specijalno vaspitanje", "Kako sam sistematski uništen od idiota", "Varljivo leto '68", "Tajvanska kanasta", "Arizona drim", "Podzemlje", "Species 2", "Dina", "Jelena Trojanska", "Secret Passage", "An Ordinary Man"...

Pogledajte trejler za film "Kreka: Lovac na snove":

Video: Kaja nam je otkrila kakav je Džoni Dep privatno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA