≫ 

Bez čega biste lakše izdržali, sna ili mobilnog telefona? U novom filmu "Budni" ostajete bez oba

Novi Netfliksov postapokaliptični film stiže u junu

  • 0
Budni, Awake Foto: Peter H. Stranks/Netflix

"Tiho mesto" zahteva od ljudi da ne naprave ni zvuk. U "Kavezu za ptice" stalno moraju da žmure. U "Budni" (Awake) niko više ne može da spava. Netfliks ima novi postapokaliptični triler koji deluje kao mešavina pomenutih filmova, ali i "Childern of Men" i "The Last of Us" video igrica.

Nakon što misteriozni događaj uništi svu mogućnost da se proizvede struja, ugasi svu elektroniku i na neki način liši ljude mogućnosti da zaspe, svima je jasno - nastaje haos. Jedina nada možda leži u devojčici koja i dalje može da "uhvati malo sna".

U centru priče su Džil (Đina Rodrigez iz "Devica Džejn") i njeno dvoje dece, za čiju se bezbednost ova majka bori. Njena ćerka jedino je ljudsko biće koje i dalje može da spava.

- Šta bi se desilo kada niko više ne bi mogao da sklopi oči i odmori se? Odmah me je to pitanje podsetilo na "Sofijin izbor". A onda pomislio šta ako niko ne bi mogao da zaspi osim jedne osobe. Kako bi to izgledalo? Šta ako je ta osoba jedno od tvoje dece? Šta radiš u tom slučaju? Hoćeš li žrtvovati jedno dete da spaseš drugo? - zapitao se reditelj i jedan od scenarista Mark Raso.

Izbor glavne glumice pao je sasvim slučajno. Raso je gledao "Uništenje" (Annihilation) kako bi osmotrio jednog drugog glumca, ali kada je video Đinu Rodrigez shvatio je da je našao svoju heroinu. I zvezda "Device Džejn" imala je sličan osećaj kada joj je predat scenario. U tom trenutku njen muž se borio sa ozbiljnim slučajem insomnije i ona je odmah pomislila "O, zamisli da je ovako sve vreme". Druga stvar koja ju je naročito uznemirila jeste pomisao da, naviknuti na mobilne telefone i gadžete, sada odjednom ostanemo bez tehnologije.

Film će na Netfliksu biti objavljen 9. juna, a vi se zapitajte bez čega bi vam bilo teže - bez sna ili bez mobilnog i interneta?

Javite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA