• 0

Prve fotografije nove serije iz sveta "Igre prestola": Ovo su glavni glumci "Kuće zmaja"

Zmajevi, građanski rat i političke intrige. Šta još poželeti?

  • 0
House of dragon kuca zmaja

Ema D'Arsi i Sem Smit kao princeza Renira i princ Dejmon Targarijen / Foto: HBO/Promo

Prve fotografije prikvela serije "Igra prestola" - "Kuća zmaja" (“House of the Dragon”) konačno su ugledale svetlost dana.

Smeštena oko 170 godina pre događaja Džona, Deneris, Arje i drugih, ova serija prati kuću Targarijen u najuzbudljivijem trenutku njihove istorije - građanskom ratu koji je podelio porodicu i doveo do iščeznuća njihovih zmajeva. Događaj poznat i kao "Ples zmajeva" na neki način je predvideo propast ove dinastije, ali i trenutak u kome je ona bila najjača.

House of dragon kuca zmaja

Stiv Tusejnt kao lord Korlis Velarion / Foto: HBO/Promo

Glane uloge dobili su Padi Konsidajn, Olivija Kuk, Ema D'Arsi, Mat Smit, Stiv Tusejnt, Rajs Ajfans, Iv Best, Sonoja Mizuno i Fabijen Frankel.

Neki od njih prikazani su i na tri fotografije koje je HBO objavio. Ema D'Arsi i Sem Smit prikazani su kao princeza Renira i princ Dejmon Targarijen, stric i bratanica koji će u jednom trenutku postati i nešto više (ako ste čitali "Pesme leda i vatre", sve vam je jasno).

Stiv Tusejnt prikazan je sa dugom srebrnom valirijskom kosom, kao lord Korlis Velarion, prekaljeni kapetan i ratnik, poznat kao Morska zmija.

Na kraju tu su i Olivija Kuk kao Alisent Hajtauer i Rajs Ajfans kao njen otac i kraljeva desnica, Oto Hajtauer.

House of dragon kuca zmaja

Olivija Kuk kao Alisent i Rajs Ajfans kao Oto Hajtauer / Foto: HBO/Promo

"Kuća zmaja" imaće 10 epizoda, a premijera je zakazana za 2022. godinu. Radnja je bazirana na knjizi Džordža R.R. Martina "Vatra i krv". Marin je potpisao višemilionski i petogodišnji ugovor sa HBO i HBO Max, a nedavno je otkriveno i da kompanije planiraju nekoliko novih serija koje će se baviti Vesterosom i Esosom, dok će Marin raditi čak i na nekim naučnofantastičnim adaptacijama tuđih knjiga.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima