Večeras počinje 49. FEST: „Veliko iskopavanje" prvo na repertoaru

Koje ćete filmove gledati? Javite nam u komentarima

  • 0
Veliko iskopavanje

"Veliko iskopavanje" / Foto: LARRY HORRICKS/NETFLIX

Međunarodni filmski festival - FEST, koji se održava 49. put, počinje danas, a do 16. maja biće prikazano više od 70 premijernih filmova najnovije svetske, evropske i domaće kinematografije u sedam selekcija.

Ovogodišnji FEST će u 19 časova u Sava centru svečano otvoriti film „Veliko iskopavanje" u kome glavnu ulogu tumači Keri Maligen, kao i jedan od omiljenih festivalskih gostiju Rejf Fajns koji je na FEST-u gostovao 2011. i 2019. godine.

Festival se ove godine održava pod sloganom „Povratak u budućnost" sa namerom da kao najveća i nadaleko poznata filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju bioskopskih platna i povratku filmske publike u bioskope.

U glavnom takmičarskom programu naći će se 18 filmova iz 12 zemalja, a u selekciji FEST fokus” biće prikazano 14 filmova.

U selekciji Gala biće prikazano 20 filmova, od čega pet koji su nedavno dobili nagrade Oskar.

Na programu 49. FEST-a naći će se i selekcije „FEST-ovih 50” u kojoj će biti prikazano 10 kultnih ostvarenja svetske kinematografije.

U organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF) filmovi će biti prikazani u salama Sava centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cinepleks Galeriji Beograd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA