Karl: Projekcije na Festu u Sava centru pred 1500 gledalaca

- Ovo je veliko ohrabrenje za Fest - rekao je gradski sekretar za kulturu

  • 1
Ivan Karl FEST POVRATAK U BUDUCNOST Ivan Karl Foto: Tanjug/Tanja Valič

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl zahvalio se danas Kriznom štabu što je uvažio zahtev Beogradskog međunarodnog filmskog festivala Fest i dozvolio da se projekcije u Sava Centru održavaju pred maksimalno 1.500 gledalaca, umesto prvobitnih 500, što znači da će se već od subote u prodaji naći još po 1.000 karata za svaki termin.

U izjavi Tanjugu Karl je naglasio da će veći broj posetilaca, uz poštovanje svih epidemioloških mera, moći da pogleda aktuelnog Oskarovca, ostvarenje "Zemlja nomada" ali i druge favorite ovogodišnjeg programa Festa.

- Ovo je veliko ohrabrenje za Fest, ovo je vetar u leđa za filmske prikazivače i distributere, ali i za naša pozorišta, muzeje, galerije, biblioteke, za sve radnike u kulturi u Beogradu i Srbiji. Ako nastavimo imunizaciju ovim tempom, a naša zemlja je jedna od retkih u Evropi i svetu čiji su građani privilegovani da mogu da biraju koju vakcinu žele i da se vakcinišu bez prethodne prijave, onda slogan ovogodišnjeg Festa, ''Povratak u budućnost'' dobija pun smisao" -  kazao je Karl.

Projekcija britanskog filma "Veliko iskopavanje" u režiji Sajmona Stouna sa Rejfom Fajnsom i Keri Maligan u glavnim ulogama otvoriće 49. Fest, večeras u Sava centru, a poštovaoci kinematografije uživaće u projekcijama do 16. maja u više dvorana u Beogradu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ž

    7. maj 2021 | 15:15

    A onda je broj zaraženih dostigao nivo iz novembra zbog naglog popuštanja mera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA