≫ 

Voleli ste "Dark", volećete i "1899": Netfliks najavljuje novu misterioznu seriju o brodu imigranata

Iza "1899" stoje reditelji Baran Bo Odar i Žantje Fris, autori popularne serije "Dark"

  • 0
1899, serija, Netflix

Printskrin: Youtube/Netflix UK & Ireland

Ukoliko ste ljubitelji misterija i voleli ste seriju "Dark", a uplašili ste se da uskoro nećete gledati ništa slično, nemojte da brinete, jer je Netfliks nedavno najavio da je u pripremi novi projekat pod imenom "1899" koji prema prvim informacijama i te kako već obećava.

Za sada je poznato da će serija imati 8 epizoda koju će pratiti misteriozne okolnosti tokom putovanja imigrantskog broda od Evrope do Njujorka.

Putnike svih porekla i nacionalnosti ujedinjuju nade i snovi o njihovoj budućnosti. Kada otkriju drugi brod na otvorenom moru njihovo putovanje postaje zagonetka nalik na košmar koja povezuje prošlost svakog putnika mrežom tajni.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 1899 | Netflix (@1899netflix)

 

Ono što je za sada, takođe, poznato jeste da će jednu od glavnih uloga tumačiti Emili Bičam, prenosi Headliner.

- Ono što nas je zaista povezalo s ovom idejom je koncept stvaranja istinski evropske predstave sa mešovitom glumačkom ekipom iz različitih zemalja. U njenom srcu je pitanje šta nas spaja, a šta deli. I kako strah može biti okidač za ovo drugo - istakla je svojevremeno glumica.

Specifičnost ove serije, u odnosu na već viđene slične projekte, ogledaće se u tome što će je krasiti višejezičnost, odnosno glumci sa seta će govoriti maternjim jezikom. Teško je reći da li bi ova kreativna odluka bila zamisliva pre pet ili više godina, ali serije poput “Dark” i filmovi poput “Parasite” otvorili su vrata za kvalitetan sadržaj koji nije rađen isključivo na engleskom jeziku.

- Zaista je važno biti veran jeziku i kulturi. Nikada nismo želeli da imamo likove iz različitiv zemalja, a da svi govore engleski jezik. Želeli smo da istražimo ovo srce Evrope, odakle svi dolaze sa različitih područja i govore različitim jezicima, a jezik toliko definiše kulturu i vaše ponašanje - istakao je Žantje Fris, jedan od kreatora serije.

Iako je "1899" prvi put najavljena tokom 2018. godine u periodu evropske migrantske krize i dalje nije poznato kada će serija biti dostupna gledaocima. Neke prognoze govore da bi to moglo da bude sledeće, 2022. godine.

Iako o seriji trenutno ne znamo mnogo, ono što uliva poverenje da će i ovaj Netfliksov projekat biti kvalitetan i gledan jeste što iza "1899" stoje reditelji Baran Bo Odar i Žantje Fris, autori popularne serije "Dark".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA