≫ 

Prestižna ceremonija u krizi: TV kanal odbio da prenosi dodelu Zlatnog globusa

En-Bi-Si konstatuje da reforme u HFPA nisu dovoljno brze

  • 1
Sandra Bulok Sandra Bulok na dodeli Zlatnog globusa / Foto: Profimedia/Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency

Američka televizijska mreža En-Bi-Si danas je saopštila da iduće godine neće prenositi ceremoniju dodele Zlatnih globusa zbog pritužbi na etičke propuste i jednoličnog sastava žirija za dodelu ove nagrade za film i televiziju.

Odluka je doneta uprkos planu koji je prošle nedelje odobrilo Holivudsko udruženje stranih medija (HFPA), koje dodeljuje nagrade Zlatni globus, da se iduće godine u žiri pozove više crnaca, prenosi Rojters.

U svom današnjem saopštenju En-Bi-Si konstatuje da reforme u HFPA nisu dovoljno brze.

- Promene ovog obima zahtevaju vreme i rad, a mi imamo snažan utisak da je HFPA potrebno više vremena da to učini kako treba. NBC zbog toga neće emitovati ceremoniju dodele Zlatnih globusa 2022. godine - navodi se u saoppštenju En-Bi-Sija.

HFPA, koja dodeljuje nagrade Zlatni globus, našla se na meti kritika nakon ekspozea objavljenog u Los Anđeles Tajmsu u kome se dovodi u pitanje finasijska praksa ove male organizacije. Takođe, iznete su zamerke na račun toga što u njoj nema dovoljno "raznolikosti", tj. predstavnika različitih grupa, uključujući i tamnopute članove.

Prošle nedelje HFPA je rekla da planira da izvrši reformu i u svoje članove uključi više ljudi različite boje kože. Takođe, rekli su da planiraju da uvedu ograničenja na poklone koji njihovi članovi mogu da prime, kao i na plate članova njihovih odbora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA