≫ 

"Od 400 glumaca, izabrao sam njega": Kako je Božidar Nikolić otkrio Breda Pita

Slavni reditelj je tada nepoznatom američkom glumcu dao glavnu ulogu u filmu "Tamna strana Sunca"

  • 1
Bred Pit,  Božidar Nikolić Bred Pit, Božidar Nikolić Foto: Profimedia, Printskrin: RTS

Poznati reditelj Božidar Nikolić, koji je preminuo u 80. godini, imao je karijeru za ponos. Sarađivao je sa mnogim zvezdama, a kako je svojevremeno rekao, otrkio je slavnog Breda Pita.

Naime, Božidar Nikolić je tada nepoznatom američkom glumcu (Bredu Pitu) ponudio glavnu ulogu u filmu "Tamna strana Sunca".

- Ja sam otkrio Breda Pita. Bio sam u "Metro Goldvin Majeru", i od četiri stotine glumaca koji su bili na kastingu za ovaj film, izabrao sam njega. Zbog izbijanja rata u tadašnjoj Jugoslaviji, "Tamna strana Sunca", nažalost, ovde nikada nije prikazana, a američku premijeru je doživela tek 1997. Meni su, zapravo, Amerikanci ukrali taj film, jer sam ja njegov suvlasnik, a nikada mi nisu dali ni dinara. Ali danas mogu da kažem da u karijeri ne žalim gotovo ni za čim - rekao je Božidar Nikolić svojevremeno u intervjuu za "Novosti".

Film "Tamna strana Sunca" snimljen je 1988, kao američka koprodukcija sa Jugoslavijom i Kanadom. Scenario je urađen po priči Nikole Jovanovića, a napisali su ga Endru Horton i Željko Mijanović.

Pored Breda Pita, u ovom ostvarenju igrali su Šeril Polak, Gaj Bojd, Milena Dravić, Sonja Savić, Stole Aranđelović...

Trejler za film:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA