≫ 

Film "Tri karte za Holivud" je bio autobiografski: Ovako je Božidar Nikolić govorio o njemu

U filmu iz 1993. godine su igrali velikani domaće kinematografije

  • 0
Božidar Nikolić Tri karte za Holivud Božidar Nikolić, film "Tri karte za Holivud" Printskrin: RTS

Reditelj Božidar Nikolić, koji je preminuo u 80. godini, režirao je mnoga ostvarenja, a jedno od poznatijih bilo je "Tri karte za Holivud" iz 1993. godine. Ova nostalgična komedija priča priču od tri dečaka koji maštaju o filmskom umetnošću i planiraju odlazak u Holivud.

Kako je Božidar svojevremeno rekao, ovo je autobiografski film, budući, kako je tada naveo, on stigao do Holivuda.

- Jedan od onih tri klinca sam ja. I tako sam ja počeo filmom da se bavim - rekao je Božidar Nikolić za RTS, i dodao da samo ovo ostvarenje nije bilo teško snimiti, jer su u njemu igrali doajeni našeg glumišta:

- Imate u ekipi Dragana Nikolića, pa imate Ljubišu Samardžića, pa Batu Živojinovića... Pa to je stalno smeh, druženje, pevanje. To se radilo stvarno sa ljubavlju. Baš ovaj film ("Tri karte za Holivud") je bio u takvom stanju da nije mogao da se gleda... Ja čestitam Kinoteci, koja se bavi time, ovim ljudima u Košutnjaku, koji to rade, koje niko ne pominje, koji su majstori, koji znaju bolje moje filmove od mene... - rekao je Božidar Nikolić 2019. godine, prilikom promocije digitalno restauriranog filma "Tri karte za Holivud".

U filmu "Tri karte za Holivud" reditelja Božidara Nikolića glumili su Branislav Lečić, Bogdan Diklić, Ljubiša Samardžić, Neda Arnerić, Velimir Bata Živojinović, Branislav Ciga Jerinić, Vesna Stanojević, Dragan Nikolić, Lidija Pletl, Slobodan Ćustić, Vesna Čipčić, Milutin Mima Karadžić, Danilo Lazović, Petar Banićević, Dušan Janićijević, Josif Tatić, Predrag Milinković, Stojan Stole Aranđelović, Danilo Bata Stojković, Nataša Ninković, Danilo Nikolić, Zen David Bojić, Miloš Kodemo, Mihailo Kotarac, Olivera Viktorović, Slavka Jerinić, Ras Rastoder...

Scena iz filma "Tri karte za Holivud":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA