≫ 

Završen 49. FEST: "Oaza" najbolji film festivala, Nikoli Đuričku nagrada za najbolju mušku ulogu

Priznanjem za najbolju žensku ulogu nagrađena je Lana Barić, za glumačku kreaciju u filmu "Tereza37", dok je najbolju mušku ulogu, po mišljenju žirija, odigrao Nikola Ðuričko u filmu "Živ čovek"

  • 0
Fest Foto: Tanjug/Tanja Valić

Dodelom nagrada i projekciom filma "Kreka: Lovac na snove" o slavnom scenografu Miljenu Krakoviću Kreki večeras je u Kombank dvorani završen 49. Fest.

Krakoviću je uručena počasna nagrada "Beogradski pobednik" za doprinos filmskoj umetnosti.

Žiri Glavnog takmičarskog programa dodelio je nagradu "Beogradski pobednik" za najbolji film ostvarenju "Oaza" Ivana Ikića, a nagradu za najbolju režiju Oskaru Roleru za film "Enfant Terrible".

Za najbolji scenario su nagrađeni Damijano Dinoćenco i Fabio Dinoćenco za film "Tamna Bajka", a nagradu za najbolji debi osvojio je Erdžan Kesal, reditelj filma "Potencijalni kandidat",

Priznanjem za najbolju žensku ulogu nagrađena je Lana Barić, za glumačku kreaciju u filmu "Tereza37", dok je najbolju mušku ulogu, po mišljenju žirija, odigrao Nikola Ðuričko u filmu "Živ čovek".

U selekciji FEST Fokus, za najbolji film proglašen je "Polje maka" Eugena Žebelanua.

Žiri kritičara za dodelu nagrade "Nebojša Ðukelić" za najbolji regionalni film na festivalu proglasio je "Oazu" Ivana Ikića.

Žiri za nagradu dnevnog lista Poliika "Milutin Čolić" za najbolji domaći film je proglasio ostvarenje "Lihvar" Nemanje Ćeranića.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković prisustvovala je dodeli nagrada u završnoj večeri FEST-a.

Video: Đuričko: Šta to znači biti živ čovek?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA