≫ 

Dodela Oskara pomerena za kraj marta 2022. godine

Akademija filmskih umetnosti i nauka nije navela razlog promene datuma ceremonije

  • 0
Oscar, Oskar Dodela Oskara Foto: Tanjug/AP

Nagrada Američke filmske akademije, popularna dodela Oskara, održaće se 27. marta 2022.godine, mesec dana kasnije nego što je prvobitno planirano, objavili su danas organizatori te prestižne manifestacije.

Akademija filmskih umetnosti i nauka nije navela razlog promene datuma ceremonije, koja se svake godine tradicionalno održava u Holivudu, prenosi Rojters.

Kako organizatori dodaju, zbog pandemije korona virusa svi filmovi, koji su prvobitno bili namenjeni za bioskopska platna, a u međuvremenu prebačeni na striming platforme, mogu ući u zvaničnu selekciju za nagradu Akademije.

U proteklih 15 meseci kada su bioskopi širom sveta bili zatvoreni zbog pandemije, na desetine filmova je prikazano na striming servisima kao što su Dizni plus, HBO Maks, Netfliks i Amazon.

Prošlogodišnja dodela Oskara, takođe je bila odložena za kraj aprila, a prvi put se održavala u centru Los Anđelesa, u glavnoj železničkoj stanici Union Stejšn.

Video: Da li ste znali da je karta za prvu dodelu koštala 500 dinara: Manje poznate činjenice o Oskaru

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA