≫ 

Kurt Kobejn je jedan bend smatrao najboljim na svetu: Teško da biste pogodili koji je

U pitanju je sličan sastav kao "Nirvana"

  • 2
Kurt Cobain Kurt Kobejn na koncertu MTV Unplugged (1993) / Printskrin: YouTube/Nirvana

Grupa "Nirvana", dok je postojala, je "žarila i palila" svetskom muzičkom scenom. Ovaj sastav je išao na turneju sa sličnim rok bendovima, posebno sa škotskim bendom "Teenage Fanclub".

- Napravili smo evropsku turneju sa Nirvanom na "Nevermind turneji" 1992. godine, što je bilo fantastično i takvi fenomeni se ne događaju često - rekao je Norman Blejk iz grupe "Teenage Fanclub".

U to vreme, popularnost grupe "Nirvana" je počela da postaje ogromna, posebno zbog njihovog hit hita "Smells Like Teen Spirit".

- Imam lepe uspomene na nas kako smo se družili u igralištu jedući sladoled u Stokholmu nakon tonske provere. Iako je Kurt (Kurt Kobejn) imao nekih problema, tada je uglavnom bio srećan i dobrog raspoloženja - prisetio se Blejk, i nastavio da priča o Kurtu Kobejnu:

- Imao je svojih problema i problema sa zavisnošću od droga, ali iza svega toga stajao je mladi momak iz Aberdina koji je voleo muziku, bio je ljubazan i entuzijastičan i ono čega se najviše sećam kod njega je njegov divan osmeh - rekao je Blejk Norman.

Kurt je svojevremeno tvrdio kako je "Teenage Fanclub" za njega najbolji bend na svetu.

- Ali čak nismo bili ni njegov omiljeni bend iz Glazgova. To su bili "The Vaselines" - rekao je Blejk NME, a prenosi faroutmagazine.co.uk.

Poslušajte kako je "Teenage Fanclub" obradio hit "About Girl" grupe "Nirvana":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA