≫ 

"Đavo nosi Pradu" napunio 15 leta, a je li moda ostarila? Da li biste i danas nosili odeću iz filma?

Jesu li odevni komadi iz Mirandinog plakara večni? Vi nam kažite

  • 1
Meril Strip Meril Strip u filmu "Đavo nosi Pradu" / Printskrin: YouTube/Movieclips

Pre 15 godina, 30. juna 2006. godine, svet je naučio da sa jakim ženama u dobrim cipelama nema šale. Istovremeno, poručio nam je da i da je ovaj svet izuzetno površan, da u nekim sredinama odeća čini čoveka i da, ako žele da uspeju, nove generacije moraće da dušu i telo daju svom poslu.

"Đavo nosi Pradu" trebalo je da bude "lakša" filmska ponuda kada se pojavio u bioskopima, gotovo istovremeno kada i "Povratak Supermena". Ipak, hladnokrvna, staložena i letalna Miranda Prisli uspela je da dotuče i "čoveka od čelika" na blagajnama. Film o modi zaradio je 326 miliona dolara (budžet filma bio je 41 milion), delom zbog besprekorne glume Meril Strip, delom jer se sa činjenicom da svoj identitet možeš da izgubiš zbog posla mlada generacija povezala.

Ali dok će Merilin talanat ostati večan, pitanje je da li je isti slučaj sa odećom koja je žene širom sveta pre 15 godina ostavila bez teksta i u neostvarivom priželjkivanju da te skupe komade imaju u svom plakaru. Da li bi i danas oni bili aktuelni ili tek zastarele krpice? Recite nam sami.

Djavo nosi Pradu "Đavo nosi Pradu" / Foto: Profimedia/Allpix Press,  Cineliz
Đavo nosi Pradu Foto: TM and2006 Twentieth Century Fox

Đavo nosi Pradu Foto: TM and2006 Twentieth Century Fox

En Hatavej, Anne Hathaway Foto: 20thCentFox Collection / Everett / Profimedia

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bjelopavlic

    29. jun 2021 | 19:57

    Danasnje zene iako imaju para,ali nemaju ukusa. Jako se ruzno oblace . Nemojte pratiti modu,Vec ono sto vam zaista lepo stoji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA