≫ 

Snimio je scenu na plaži iz "Varljivog leta '68" sa Batom Stojkovićem, ali znate li čiji je otac?

U pitanju je poznati srpski glumac

  • 4
Predrag Tasovac Danilo Bata Stojković Varljivo leto 68 Predrag Tasovac Danilo Bata Stojković Varljivo leto 68 Printskrin: Youtube/Filip Filipovic

Film "Varljivo leto '68" publika sa ovih prostora gledala je više puta, a scene iz ovog ostvarenja Gorana Paskaljevića naučila skoro napamet. Jedna od prepoznatljivih je ona gde Danilo Bata Stojković, u ulozi Veselina Vese Cvetkovića, šeta plažom zajedno sa izvesnim gospodinom Ilićem.

Stariji gospodin žali se Cvetkoviću (Bati Stojkovića) kako se Petar (Slavko Štimac), inače Veselinov sin, ponaša nevaspitno i kako diše gospođi Ilić za vrat stalno.

- Žena mi se žali na Vašeg sina Pericu. Perica više nije dete, znate. Počeo je da se ponaša nepristojno. Diše joj u vrat. Kad god ona svrati da kupi nešto, on se uvek stvori iza nje, i to uvek tako blizu da ona direktno oseti iza sebe. Eto, to sam hteo, pa da nešto preduzmete - rekao je gospodin Ilić Veselinu Cvetkoviću.

- Hoću, ne brinite, sigurno - rekao je Cvetković gospodinu Iliću.

Inače, gospodina Ilića je u filmu "Varljivo leto '68" glumio poznati srpski glumac Predrag Tasovac, koji je inače otac direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca.

Igrao je Narodnom pozorištu u Beogradu, Beogradskom dramskom pozorištu, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212, Pozorištu na Terazijama...

Predrag Tasovac je glumio i u velikom broju televizijskih drama, u televizijskim serijama, a ostvario je i dvadesetak filmskih uloga. U seriji "Pozorište u kući" igrao je Tasu Brkića.

Poslednju ulogu ostvario je 2005. godine, a preminuo je 2010. u 89. godini života.

Ono što je zanimljivo jeste da je mu je Ivo Andrić poklonio njegovo rodoslovno stablo, koje je našao u Dubrovačkom arhivu. Predrag Tasovac je dobitnik brojnih priznanja, među kojima i Plakete Narodnog pozorišta u Beogradu, najvećeg priznanja koje ova kulturna ustanova dodeljuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xavi Iniesta

    10. jun 2021 | 20:49

    Naravno da sam znao i kad su me neki pitali koji je to glumac otac Ivana Tasovca samo sam im pomenuo tu scenu. Svi su mi rekli da nisam normalan i koje ja to podatke vadim. Pamtim ga i u Srećnim ljudima u ulozi dekana medicinskog fakulteta kao i u Povratku Otpisanih onog četničkog majora šta već, kada se pokvari auto Prletu i Tihom.

  • Voja

    11. jun 2021 | 07:09

    Jevreji čudo od nacije svuda i na svakom mestu u vrhu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA