≫ 

Snima se nastavak kultne domaće komedije "Munje"

Š'o ti je dobra majičicaaa

  • 0
Munje, film Film "Munje" / Printskrin: Youtube

Filmski centar Srbije objavio je u četvrtak rezultate konkursa u nekoliko kategorija, među kojima su najveći fondovi za dugometražni igrani film i za komercijalni repertoarski film.

Na konkursu za dugometražni igrani film odabrano je šest projekata - "Ekskurzija" Miroslava Terzića, "Inat" Andrijane Stojković, "Mama" Nikole Ležaića, "Šifra Vuk", Miloša Škundrića i "Štelovanje" Nemanje Ćipranića dobili su po 24 miliona dinara, dok je film "Bilo jednom na istoku" Srđana Dragojevića dobio 23 miliona. U ovoj kategoriji bez podrške je ostalo 17 projekata, među kojima i filmovi Gorana Markovića ("Doktor D"), Slobodana Skerlića ("Trpele"), Stevana Filipovića ("Pored tebe"), Ognjena Glavonića ("U senci rogova")...

Komisija koja je odlučivala o sufinansiranju žanrovski određenih igranih filmova procenila je da komercijalni potencijal imaju tri filma - "Obuka" Stanislave Staše Koprivice (kojoj je dodeljeno 23,5 miliona dinara), "Bibijaka i dobošar" Ivice Vidanovića (22,5 miliona), kao i nastavak kultnog bioskopskog hita "Munje opet" Raše Andrića (14 miliona). Na istom konkursu, bez podrške je ostao nastavak jednog drugog hit serijala, "Sekula ženi sina" Dragoslava Lazića, ali i još jedan projekat Srđana Dragojevića "Škartovi", filmovi Nemanje Ćeranića, Petra Ristovskog, Lazara Bodrože...

Film "Munje opet", autorskog tandema Srđa Anđelić i Raša Andrić, na velikom platnu oživeće glavni trojac - Popa, Mareta i Gojka Sisu - ali će im dodati i nove likove, tinejdžere, koji bi trebalo da predstavljaju most za komunikaciju sa mlađom publikom. "Obuka" Staše Koprivice je mračna komedija bazirana na istinitom događaju, dok je u fokusu Videnovićevog filma "Bibijaka i dobošar" - muzika, uglavnom romska, a glumačka postava oslanjaće se na profesionalce, ali i naturščike.

Podsetimo, radnja originalne urbane komedije "Munje" dešava se tokom jedne beogradske noći. Mare, Pop i Gojko su trojica drugova koji su odrasli zajedno. Mare i Pop su oduvek bili muzičari, dok je Gojko (koga su njih dvojica maltretirala i dala mu nadimak Sisa) postao poslovan čovek, vlasnik kluba i studija za snimanje.

Pop i Mare traže od svog školskog druga da im pomogne da izdaju svoj album, ali Gojko nije zaboravio školske dane i sveti im se.

Gojko ima dobro pamćenje i nije zaboravio da su ga u detinjstvu mnogo zezali pa je rešio da ih zezne. Duga je beogradska noć, njih uzgred zanima lepa devojčica Кata, tu je i druga devojka sa muzičkim ambicijama Lola koja želi da peva, ali nema prateći bend. Pri tom iskrsava provalnik u liku Deda-Mraza, a kad se potom pojavi milicioner, skriveni simpatizer opozicije, ekipa je spremna za konačan obračun sa Gojkom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA