≫ 

Četiri godine bez Đoše, glumca velikog talenta: Pokazao je da škola nije uvek presudna

- Ja sam zadovoljan onim što sam dobio - rekao je svojevremeno Bogoljub Mitić Đoša, koji je preminuo na današnji dan, pre 4 godine

  • 0
Bogoljub Mitić Đoša u TV seriji "Porodično blago" / Printskrin: YouTube/Juzer 235

Na prvom programa RTS uveliko možemo da gledamo reprizu serije "Porodično blago", a čak i oni koji joj se neće vratiti, u jedno mogu da se zakunu - ta serija ne bi bila ista da nije bilo upečatljivih sporednih likova Tike Špica i Đoše. Bogoljub Mitić, poznatiji kao Đoša (1968-2017), glumac iz Vlasotinca, preminuo je na današnji dan, 22. juna. Po ovoj ulozi ostao je upamćen.

Osim u "Porodičnom blagu", gledali smo ga u ostvarenjima "Ivkova slava" (Kurjak), "Agencija za SIS" (Mulja), "Crni Gruja i kamen mudrosti" (Dragić), "Seljaci" (Mačak), "Nemanjići" (Ugljar)...

- Ja sam posle "Porodičnog blaga" mislio da neću ništa da snimam. Zadovoljan sam onim što sam dobio. Snimio sam mnogo serija za nekoga ko je došao iz provincije bez Akademije - rekao je pre nekoliko godina Đoša u intervjuu za MONDO.

Svojevremeno je kazao da nije završio Akademiju kada je video ko sve jeste.

- Kada je krenula serija ("Porodična blago") i kada sam počeo da radim u pozorištu, nisam osetio da mi fali Akademija. Iskreno, razgovarao sam sa ozbiljnijim glumcima koji imaju Akademiju. (Kažu) "To je u normalnim zemljama kurs od 6 meseci. Ili znaš ili ne znaš" - ispričao je nekada Đoša, koji rodnom Vlasotincu bio poznat pod nadimkom Boge Miza.

Đoša je u "Porodičnom blagu" igrao uz kolegu Predraga Smiljkovića, koji je poznatiji kao Tika Špic.

- Ljut sam na njega što je rano otišao i tako nesmotreno. Meni lično kao kumu i saborcu užasno nedostaje. Setim se njega svaki dan. Nas dvojica smo odrasli zajedno i iz tog našeg druženja i priča nastali su Tika i Đoša, koji su bili inspiracija i Sinišu Paviću. Mi smo kao glumci mogli mnogo više. To je tako kad vas stave u kalup i celog života igrate jednu ulogu - rekao je Smiljković prošle godine za "Kurir".

Pogledajte emisiju "TV lica" u kojoj je gost bio Bogoljub Mitić Đoša:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA