Meril Strip je kraljica glume, a jedna uloga ju je baš namučila: Za istu je nominovana za Oskara

Slavna glumica, koja je 22. juna napunila 72 godine, uspela je da se izbori "sa problemom"

  • 0

"Muzika mog srca" / Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Meril Strip važi za jednu od najboljih glumica današnjice, a s pravom je pojedini nazivaju i "kraljicom glume". Holivudska zvezda, koja je 22. juna napunila 72 godine, maestralno je odigrala sve svoje dosadašnje uloge i zadivila gledaoce širom sveta.

Međutim, jedna rola je uplašila i samu Meril. Naime, Stripova je krajem 1990-ih godina dobila priliku da tumači lik Roberte Guaspari u filmu "Muzika srca" ("Music of the Heart") reditelja Vesa Krejvena. Nije to bio ni malo lak zadatak, čak ni za iskusnu glumicu.

Bilo je jasno da se dvoumi da li da prihvati izazov. Projekt je prvo prihvatila, pa napustila, da bi onda odlučila da mu se vrati. Morala je brzo da se pripremi za ulogu, ali pravi izazov trebalo je tek da savlada - da nauči da svira violinu. Nije znala ni da peva, a kamoli da rukuje jednim od najkomplikovanijih instrumenata.

Stripova je dva meseca pre snimanja svakodnevno vežbala, i to po pet, šest sati dnevno. Meril je na kraju uspela da se izbori sa ovim "problemom", a uloga u filmu "Muzika srca" donela joj je nominaciju Oskara.

via GIFER

Inače, Stripova je kasnije, za potrebe filma "Ricki and the Flash" iz 2015. godine, morala da nauči da svira gitaru.

Ostvarenje "Muzika srca" Vesa Krejvena iz 1999. godine je bazirano po istinitom događaju. Roberta Guaspari (Meril Strip) je suosnivač muzičke škole Opus 118 Harlem i borila se za finansiranje muzičkog obrazovanja u državnim školama u Njujorku.

U filmu takođe glume Ejdan Kvin, Glorija Estefan (njen debitanski film) i Anđela Baset. To je bio prvi i jedini reditelja Vesa Krejvena koji nije u žanru horora ili trilera, a ujedno i njegov jedini film koji je dobio nominacije za Oskara.

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA