FDU nastavlja sa tradicijom: Tokom Producentskog dana očekuje nas bogat program

Cilj manifestacije jeste predstavljanje studenata i njihovih radova

  • 0
Producentski dan Producentski dan Foto: Promo

Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu biće održano 16. izdanje Producentskog dana, tradicionalne manifestacije u organizaciji studenata sa završne godine Katedre za filmsku i televizijsku produkciju.

Program ovogodišnjeg Producentskog dana trajaće dva dana, 25. i 26. juna, uz proslavu jubilarne 60. godišnjice Katedre za filmsku i televizijsku produkciju na FDU i učešće gostiju, studenata i profesora sa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Program je koncipiran tako da će prvog dana posetioci manifestacije moći da isprate izložbu 60. godina Katedre za filmsku i televizijsku produkciju, tri masteklasa renomiranih producenata iz Srbije i Hrvatske, kao i autorske radove studenata ADU, dok će se drugog dana svojim radovima predstaviti studenti svih godina filmske i televizijske produkcije FDU, posle čega sledi dodela nagrada i muzički program.

Tema 16. izdanja manifestacije pod sloganom ,,Producenti nisu mrtvi’’ je meksički karneval, a filmski i edukativni programi biće propraćeni živim svirkama lokalnih pank rok bendova. Organizaciju čine studenti četvrte godine Janko Đurić, Lazar Ivanović, Kosta Ilić, Nađa Mandić, Ratko Obrenov, Anđela Radojević, Tanasije Raković, Savina Smederevac, Jelena Stevanović, Mijat Cmiljanić i Bojana Conić uz mentorstvo profesorke filmske produkcije Jelene Mitrović.

Producentski dan - završni rad studenata filmske i televizijske produkcije, festival studentskih ostvarenja i praznik producentske profesije tradicionalno se održava od 2006. godine na Fakultetu dramskih umetnosti. Cilj manifestacije jeste predstavljanje studenata i njihovih radova, kao i okupljanje alumnija katedre koji već 60. godina oblikuju domaću i svetsku kulturnu, medijsku i umetničku scenu.

Pogledajte tizer:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA