≫ 

Boda Ninković: "Heroji Halijarda" je projekat od velikog značaja, Radoš Bajić je našao pravi recept

Glumac je počeo snimanje filma "Heroji Halijarda" reditelja Radoša Bajića o najvećoj operaciji spašavanja savezničkih pilota

  • 1

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Slobodan Boda Ninković koji je govorio o predstojećim filmovima "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića i "Heroji Halijarda" Radoša Bajića, o stanju u Beogradskom dramskom pozorištu i njegovoj biografiji "Boda: Slušaj, sine, ove velike reči“.

Ninković je rekao da u filmu o legendarnom pevaču i autoru narodne muzike Tomi Zdravkoviću igra njegovog oca, patrijahalnog čoveka starog kova, koji je sina u jednom trenutku odveo u kafanu i pomogao mu da otkrije svoju pravu životnu sredinu.

- Scenario je vrlo lepo napisana i emotivna priča, a naravno melodije će zaokružiti opšti utisak. Nezahvalno je govoriti unapred oko rezultata, ali mislim da će biti pravi bioskopski pogodak - rekao je Ninković.

Njegov drug sa glumačke klase "zaista je uspeo kroz niz veoma dobrih projekata da sazri i postane u pravom smislu te reči reditelj - kaže Ninković koji ističe da je Bjelogrliću najveća prednost što "rediteljski proces vodi iz glumčke glave".

Upitan da li se posle dugogodišnje karijere više pronalazi u ulogama epohe ili su mu veći izazov savremene radnje, Ninković je rekao da je "svako pomeranje i izlaženje iz ovog vremena mnogo zanimljivije i isnspirativnije".

- Malo smo suviše zatrpani svakodnevicom. Mislim da i publika oseća zasićenost najaktuelnijim stvarima koje su vrlo jednostrane. Stalno pokušavamo da prikažemo da smo u nekom velikom problemu. Obična priča o običnom čoveku nosi mnogo više zanimljivosti od kriminalnog miljea koji je u većini naših savremenih stvari - ocenio je glumac.

Ninković je počeo snimanje filma "Heroji Halijarda" reditelja Radoša Bajića o najvećoj operaciji spašavanja savezničkih pilota u Drugom svetskom ratu, za koji kaže da je to "projekat baš od velikog značaja", u kome igra starešinu sela koji je sakrivao pilote.

- Mislim da je Radoš našao pravi recept da bez ikakve žurbe polako tretiramo vrlo važnu temu - rekao je Ninković.

BDP CITAC PREMIJERA KZŠ Boda Ninković Foto: ATA Images

Kao dugogodišnji član ste BDP-a Ninković kaže da je dolaskom na čelo te kuće reditelj Jug Radivojević napravio "pravi potez što je doveo veliki broj mladih ljudi", koji kao "sveža krv i moraju mnogo više da budu zastupljen u pozorišnom životu jer njihova energija gura pozorište napred".

- BDP je trenutno u naletu zbog sveže energije, ali generalno svim pozorištima fali ozbiljnija restauracija sisitema organizovanja. Zapošljavanje na neodređeno vreme glumaca nije preterano stimulativno ni za kuću ni za glumce", istakao je Ninković.

Pre dve godine izašla biografija "Boda: Slušaj, sine, ove velike reči" autora Jovice Tišme, pomogla je Ninkoviću da se malo osvrne i sagleda svoj život.

- Imao sam priliku da sagledam neke stvari i da vidim da se dosta toga događalo na profesionalnom planu i privatnom. Ne mogu da ne budem za zadovoljan. Urađeno je pitko i reakcije ljudi koji su čitali su zaista bile veoma pozitivne i drago mi je zbog toga - zaključio je Ninković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niki

    9. jul 2021 | 12:58

    Treba snimiti ovu zanimljivu temu ali ne treba zaboraviti da je sa partizanske teritorije spaseno oko 3000 pilota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA