≫ 

Kako je FDU spasao Dragana Nikolića: Da nije upisao fakultet, otišao bi skroz drugim putem

- Bili su žestoki momci, utrenirani, Stevica Marković je bio i odličan sportista i rvač. Čak i u Francuskoj kad sam bio, oni su još bili živi i zdravi i viđali smo se tu i tamo - rekao je Gaga

  • 0
Dragan Nikolić Dragan Nikolić Printskrin: Youtube/RTS

Dragan Nikolić bio je jedan od najpopularnijih srpskih i jugoslovenskih glumaca, a vrlo lako je moglo da se desi da se ne bavi glumom. Naime, kako piše "Nedeljnik", da legendarni Gaga nije upisao Fakultet dramskih umetnosti, njegov život bi bio drugačiji.

Naime, kako je svojevremeno rekao Dragan, on bi se sa svojim drugom, Mišom Slovencem, otišao u Francusku, gde bi bio u društvu Stevice Markovića i Miloša Miloševića.

Podsetimo, Stevica je bio telohranitelj Alena Delona, i ubijen je 1968. godine u 31. godini života, dok je Miloš Milošević bio je Delonov dubler i čovek ubijen u holivudskoj vili glumca Mikija Runija.

Legendarni Miša Slovenac i ja smo zajedno polagali prijemni na pozorišnoj akademiji. Pošto smo obojica ušli u uži izbor, dogovarali smo se da, ako padnemo, zapalimo za Francusku. Na kraju sam ja prošao, a Miša se priključio ekipi Stevice Markovića. Bio je vrlo interesantan tip, moglo bi se reći za ono vreme pravi intelektualac, koji se razumeo i u slikarstvo. On je jedini preživeli iz te priče. Miša Milošević je ubijen u kući Mikija Runija, a Stevica Marković je u Beograd vraćen u kesi - rekao je svojevremeno Dragan Nikolič.

Gaga je bio u Francuskoj, a u pozorištu "Sara Bernar" igrao je godinu dana svako veče, subotom i nedeljom čak po dve predstave. O Stevici i Milošu je rekao sledeće:

- Ja sam nešto mlađi od njih ali sam ih znao. Kretali smo se tu negde u istom krugu ljudi kao mladi. Ali oni su bili ona "druga strana", oni su bili "građani", a mi seljaci sa Crvenog krsta i nama je Slavija bila granica. Kad pređemo Slaviju, onda smo već u "inostranstvu" i pale nam se crvene lampice, jer zna se, odnosno ne zna se šta sve može da nam se desi. Tako smo se mi poznavali. Uglavnom smo se sretali na Kalemegdanu. Bili su žestoki momci, utrenirani, Stevica Marković je bio i odličan sportista, bio je rvač. Čak i u Francuskoj kad sam bio, oni su još bili živi i zdravi i viđali smo se tu i tamo - rekao je Gaga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA