Vigo se povređivao na snimanju "Gospodara prstenova", a jedna scena ga je mogla koštati života

Srećom, sve se dobro završilo

  • 1
Vigo Mortensen Aragorn Gospodar prstenova

Vigo Mortensen kao Aragorn u filmskom serijalu "Gospodar prstenova" Printskrin: Youtube/HBO Max

"Gospodar prstenova" jedan je od najpopularnijih filmskih serijala na svetu, a sa snimanja ovog ostvarenja ima mnogih priča. Naime, prilikom snimanja scena u rudnicima Morije, u filmu "Gospodar prstenova: Družina prstena", jedan od glavnih glumaca, Vigo Mortensen, koji je glumio lik Aragorna, svi krupni kadrovi, u kojima je on bio, snimane su samo sa njegove leve strane.

Za to ima i objašnjenje. Naime, Vigo je pre snimanja tih scena sa kolegama glumcima Bilijem Bojdom (Pipin) i Dominikom Monaganom (Meri) na surfovanje. Mortensen se povredio, tačnije, daska ga je udarila u desno oko, pa je Vigo narednih mesec dana imao modricu.

To nije jedina nezgoda koji je Vigo doživao na snimanju "Gospodara prstenova". Naime, u nastavku "Dve kule", on je izbio zub, pa je tražio da mu se isti zalepi, sve dok ne ode u bolnicu i ne reši problem.

Inače, Vigo je umalo i stradao na snimanju "Gospodara prstenova". Naime, deo Novog Zelanda koji je korišćen kao Crna vrata Mordora, pustinja Rangipo, nekada su vojne snage Novog Zelanda koristile kao poligon. Kao rezultat, Mortensen je rizikovao da aktivira brojne nagazne mine koje su tamo bile. Iako je posada smislila siguran put, Mortensen je na konjima neprestano improvizovao, razumljivo stresirajući reditelja Džeksona, piše looper.com.

Pogledajte kako je Vigo Mortensen igrao Aragorna u "Gospodaru prstenova":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA