≫ 

Novi film Pedra Almodovara otvara festival u Veneciji: U centru priče su "drugačije majke"

Almodovar se vratio svetu žena, majčinstvu i porodici

  • 0
Paralelne majke "Paralelne majke" / Foto: Promo

Pedro Almodovar vraća se na scenu s filmom „Madres paralelas“ ("Paralelne majke") koji će premijerno biti prikazan 1. septembra na otvaranju Filmskog festivala u Veneciji. U filmu glavne uloge imaju Penelope Kruz, Rosi de Palma i Hulijeta Serano, već godinama poznate kao Almodovarove muze, ali i mlada Milena Smit. U povodu objavljivanja liste filmova koji će se prikazati na festivalu u Veneciji, objavljen je i prvi trejler za film „Paralelne majke“.

Prema službenom sinopsisu u središtu filma su dve žene, Janis i Ana, koje se susreću u bolnici gde su došle da se porode. Obe nisu u vezi i obe su slučajno zatrudnele. Janis je sredovečna žena i ne žali što će na svet doneti svog sina, dok je Ana tinejdžerka, izjedana sumnjama i žaljenjem. Janis pokušava da je ohrabri, a nekoliko njenih reči dovoljno je da se njih dve zbliže, ali će se njihov odnos zakomplikovati i to toliko da će im promeniti živote.

- S filmom "Paralelne majke" vratio sam se u svet žena, vratio sam se majčinstvu i porodici. Govorim o važnosti naslednika. Mnogo je majki u mojoj filmografiji, ali one iz ovog filma su drugačije - izjavio je Almodovar u vreme kada je snimao ovaj film.

“Paralelne majke” prvi je Almodovarov film nakon filma „Tuga i slava“ iz 2019. godine koji je doneo Antoniju Banderasu nagradu za najboljeg glumca na festivalu u Kanu, kao i nominaciju za Oskara. „Tuga i slava“ bio je nominovan za Oskara u kategoriji najboljeg filma koji nije na engleskom jeziku. Nakon toga, Almodovar je snimio kratki film “The Human Voice” sa Tildom Svinton u glavnoj ulozi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA