≫ 

Planira sahranu da zavede devojku: Pala prva klapa "Žala"

Film na specifičan način priča o adolescentima i nadovezuje se na teme koje je Kosta Đorđević započeo u svojim prethodnim filmovima

  • 0
ZAL 2021 - snimanje

Snimanje filma "Žal" / Foto: Emilija Stanišić

U Beogradu je juče, 28. jula, otpočelo snimanje novog, trećeg po redu dugometražnog igranog filma reditelja Koste Đorđevića; film je naslovljen „Žal“ i nastaje uz podršku Filmskog centra Srbije i programa MEDIA Kreativna Ervropa.

Dostupan kraći sinospis ovog ostvarenja upućuje nas na sledeće: Tinejdžer organizuje sahranu svoje bake pokušavajući da na taj način zavede devojku u koju je zaljubljen, varajući sve oko sebe, a najviše svoju majku sa kojom je u kompleksnom odnosu i konstantnom sukobu, na kraju shvatajući da je jedina osoba koju je prevario - on sam.

ZAL 2021 - snimanje

Foto: Emilija Stanišić

Kosta Đorđević je i autor scenarija za ovaj svoj film, a ekipu filma čine i Bojana Andrić SAS, direktorka fotografije, Miloš Ivanović, producent, Marko Stanković, direktor filma, Damjan Paranosić, scenograf, Lidija Andrić, kostimografkinja, Vladimir Gojun, montažer, Uroš Todorović, snimatelj zvuka, Darko Koenig, autor šminke.

A uloge tumače Pavle Čemerikić, Denis Murić, Alisa Radaković, Branka Katić, Pavle Mensur, Dubravka Kovjanić, Jovana Berić, Milica Vraneš, Buda Stošić, Teodor Vinčić, Melita Bihali, Draginja Voganjac, Radoslav Milenković, Boris Ilić.

U obrazloženju odluke stručne komisije na tadašnjem Konkursu Filmskog centra Srbije istaknuto je ovo:

- "Žal" je veoma zаnimljiv scenаrio reditelja/scenariste Koste Đorđevića koji nа аutentičаn nаčin otkrivа jedаn novi pogled nа generаciju аdolescenаtа, koji se tek spremаju dа zаkorаče u život. Mladi junаci su аutentični i veomа dobro pozicionirаni u vremenu oko njih. Ovisni su o društvenim mrežаmа, koje ponekаd znаju dа postаnu reаlnost zа sebe uprkos stvаrnoj reаlnosti. U pitanju je strаsnа pričа o ljubаvimа, odnosno o tome kаko u osnovi svаke ljubаvne priče stoji potrebа zа kontrolom. S obzirom nа "S/Kidanje", prvi film mlаdog rediteljа Koste Đorđevićа, Komisija je sigurna da je "Žal" odličаn temаtski nаstаvаk, problemаtike koju je u svom prvom filmu već nаčeo.

ZAL 2021 - snimanje

"Žal" / Foto: Emilija Stanišić

Film nastaje u produkciji Kinematografske kuće iz Beograda , a u koprodukciji sa kućom Marinis Media iz Hrvatske. Planirano je da se "Žal" snima do kraja avgusta na lokacijama u našem glavnom gradu.

Kosta Đorđević je režirao i takođe celovečernje igrane filmove "S/Kidanje" i "Reži".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA