≫ 

Lepa Ruskinja je zvezda "Južnog vetra 2": Iz Njujorka dolazim u Beograd, ovde sam kao kod kuće

Anastazija gradi karijeru i ovde, te u filmu Slobodana Šijana igra na srskom jeziku

  • 2
Anastasija Everol v / Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Mlada britansko-ruska glumica Anastazija Everal prve uloge u karijeri ostvaruje u srpskim filmovima - akcionom trileru ,,Južni vetar 2 - Ubrzanje", koji je nedavno prikazan premijerno na Pulskom festivalu, i predstojećem ,,Budi Bog s nama" reditelja Slobodana Šijana, gde će prvi put igrati na srpskom jeziku.

Everal je za Tanjug rekla da je rad na ,,Južno vetru 2 - Ubrzanje" Miloša Avramovića bio ,,zapanjujuće iskustvo", gde na engleskom igra Amerikanku, suprugu brata glavnog junaka gangstera Maraša, koga tumači Miloš Biković.

Južni vetar 2: Ubrzanje, snimanje, Miloš Biković, Miodrag Radonjić ,,Južni vetar 2: Ubrzanje" / Foto: Nemanja Miščević

- Kada sam bila prvi put na setu ,,Južnog vetra", nisam znala srpski jezik, kultura i zemlja su mi bili novi. Miloš mi je bio velika podrška, bio je kao veliki učitelj koji je dosta pomagao sa objašnjenjima kako da se nešto uradi bolje - rekla je Everal.

Rođena u Moskvi, Everal je imala četiri godine kada se sa roditeljima preselila u Englesku, gde je diplomirala na Drama centru u Londonu, da bi potom upisala Li Starsberg institut za pozorište i film u Njujorku, i do sada se pojavila u nekoliko kratkih filmova.

Everal igra sa Bikovićem i u filmu ,,Budi Bog s nama", koji trenutno snima Šijan, a koji govori o avangardnoj ličnosti i pioniru filmske kritike Bošku Tokinu (1894-1953) dvadesetih godina u Beogradu. Biković tumači Tokina, a Everal na srpskom igra glumicu Maricu Popović (1906-1989), koju opisuje kao ,,vrlo popularnu, ženstvenu i inteligentnu osobu koju su svi priznavali".

- Igrati na srpskom je bilo izazovno ali mislim da sam uradila dobar posao, jer je reditelj zadovoljan i svi su zadovoljni - rekla je glumica, koja je dodala da je Biković bio velika pomoć pri učenju kako da pravilno izgovara srpske reči.

Iako sada živi u Njujorku, Everal kaže da joj se životni planovi trenutno menjaju i planira da, bar u bližoj budućnosti, živi i većinu vremena provodi u Beogradu, gde očekuje rad na novim projektima u Srbiji.

- Volim da budem ovde! Volim ljude, hranu, kulturu, ulice, atmosferu, energiju...Dođeš u Beograd i osećaš se kako kod kuće. Sve ti želi dobrodošlicu. Ne želiš da ideš u neku drugu zemlju - zaključila je Everal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    29. jul 2021 | 15:59

    Samo nam one fale

  • amerika

    29. jul 2021 | 18:39

    Pa I Bred Pit je svoj prvi film uradio u biv Jugoslaviji, do tada niko nikad nije cuo za njega...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA