≫ 

Australijski antiratni film o sukobima u Ex Yu, snimljen u Beogradu: U glavnim ulogama srpski glumci

Mnogi su imali uloge na engleskom jeziku

  • 2
Marija Bergam, Jelena Stupljanin, Zoran Pajić, Ana Sofrenović Foto: Milena Đorđević, ATA Images, Printskrin: RTS

U bioskope širom sveta uskoro stiže australijski film "Here be Dragons", koji je sniman u Beogradu i gde glavne uloge imaju glumci iz Srbije.

Priču nosi Nejtan Sapsford, a pored njega se pojavljuju u velikim ulogama Jelena StupljaninMarija Bergam, Zoran Pajić, Svetislav Bule Goncić, Slobodan Beštić, Ana Sofrenović i drugi. Film je snimam od decembra 2019. do marta 2020, kad je počela korona. Nakon povratka iz Beograda ekipa je morala u karantin, ali su, kako saznajemo, uspešno priču priveli kraju.

Zoran Pajić Zoran Pajić / Foto: Nikola Tomić

Zoran Pajić otkrio je nedavno za TV Ekran da je na ovom projektu napravio svoju najdražu rolu dobroćudnog policajca Danijela.

- Imam ulogu na engleskom jeziku. Imam osmeh koji me usmerava na te uloge dobroćudnih ljudi... Šta ću? - kroz šalu kaže Pajić za Tanjug i dodaje da je uživao snimajući australijski film jer je produkcija na vrhunskom nivou.

- Snimali smo u Beogradu i ljudi iz produkcije su oduševljeni lokalnim saradnicima, od običnih radnika do glumaca. Takva situacija mi se stalno ponavlja kada sam deo inostrane ekipe. Rejf Fajns i Džesika Leng su oduševljeni našim ljudima.

Pajić je već imao internacionalno iskustvo igrajući u filmu "Koriolan" sa Rejfom Fajnsom i u američkoj seriji "Predstraža", koji su snimani u Beogradu.

Državni službenik Jelena Stupljanin / Foto: ATA images

O novom film, osim kastinga, nema puno podataka u IMDB bazi. Glavni junak priče je momak iz Bosne koji dolazi u Srbiju da se osveti zbog zločina u ratu, ali boravkom u Beogradu shvata da prošlost moramo ostaviti iza sebe. Film je antiratni i verovatno ga čeka dug festivalski život.

- Ulogu sam dobio na kastingu. Glumim na engleskom jeziku. Sjajno je bilo snimati sa ekipom iz Australije. Nemamo još informaciju kad će film i gde biti prikazan - kaže Goncić za Kurir.

Reditelj filma "Here be Dragons" je Elister Njuton Braun, kome je ovo prvi veliki film, a iza sebe ima tri kratka ostvarenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA