Nataši Ninković i Svetozaru Cvetkoviću "Zlatni platani" na festivalu u Trebinju

Festival će otvoriti film "Četiri priče" trebinjskog autora Dragana Rajića i tunižansko-belgijsko-francuska koprodukcija "Čovek koji je prodao svoju kožu" sa Monikom Beluči

  • 3
Svetozar Cvetković, Nataša Ninković Svetozar Cvetković, Nataša Ninković / Foto-montaža: ATA Images, Nikola Tomić

Festival mediteranskog i evropskog filma Trebinje prikazaće od 3. do 8. avgusta tridesetak kratkih igranih i dokumentarnih filmova iz regiona i sveta, uz dodelu nagrade za izuzetan doprinos evropskom i mediteranskom filmu “Zlatni platani” glumcima Nataši Ninković i Svetozaru Cvetkoviću iz Srbije.

Program, devetog trebinjskog filmskog festivala obuhvata ostvarenja iz: BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Švedske, Nemačke, Belgije, Francuske, Italije, Izraela, Albanije, Turske i Tunisa, objedinjene sloganom “Pod svetlom mesečeve reke”, prenosi Seecult.

Festival će otvoriti na Terasi “Humsko” na obali Trebišnjice film “Četiri priče” trebinjskog autora Dragana Rajića i tunižansko-belgijsko-francuska koprodukcija “Čovek koji je prodao svoju kožu” sa Monikom Beluči u glavnoj ulozi, koji će biti prikazan u Domu mladih.

Do 8. avgusta na još četiri lokacije (Kulturni centar Trebinje, Muzej Hercegovine i Terasa hotela Leotar) biće prikazano 26 filmova.

Novina devetog festivalskog izdanja je Dečji program, a pored standardnih programskih celina, najavljena je i tradicionalna “Kafa sa glumcima” u bašti hotela “Platani”, te druženje sa lokalnim vinarima.

Biće priređene i promocije knjiga “Jelena Anžujska” i “Davorjanka Paunović” autorke Ane Atanasković i “Čovjek iza nehata” Gorana Gocića, kao i izložba niškog slikara i muzičara Bojana Stojanovića. Posetioci trebinjskog filmskog festivala imaće priliku da prisustvuju na otvaranju i nastupu džez pevačice Nade Pavlović sa bendom, a posle svečanog zatvaranja biće upriličen koncert trebinjskog rok sastava Krugovi u žitu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija

    2. avgust 2021 | 11:37

    Pa zar opet ta Natasa ? Prosek i steta sto odlicne glumuce ne dobijaju nagrade . No , zna se muz nije dugme .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA