Ljiljana Blagojević dobitnica nagrade "Pavle Vuisić"

Ljiljana Blagojević je na filmu debitovala 1978. godine epizodnom ulogom u filmu “Boško Buha“ reditelja Branka Bauera

  • 5
Ljiljana Blagojević

Ljiljana Blagojević Foto: ATA images

Glumica Ljiljana Blagojević dobitnica je ovogodišnje nagrade “Pavle Vuisić“ za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima, saopšteno je danas iz Udruženja filmskih glumaca Srbije.

Nagradu, koja se sastoji od plakete sa likom Pavla Vuisića, monografije i dokumentarne filmske istorije o dobitniku, biće po tradiciji uručena na otvaranju Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma “Filmski susreti“ u Nišu.

Ljiljana Blagojević je na filmu debitovala 1978. godine epizodnom ulogom u filmu “Boško Buha“ reditelja Branka Bauera, a svoju prvu glavnu ulogu ostvarila je u filmu Emira Kusturice “Sjećaš li se Doli Bel“ (1981).

Do sada je snimila više od 50 filmova.

Godine 1996. postala je prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu, a na sceni je odigrala preko 60 uloga iz klasičnog i savremenog repertoara.

Premijera predstave

Ljiljana Blagojević Foto: ATA Images

Trenutno radi na snimanju filma i serije “Heroji Halijarda“ reditelja Radoša Bajića, a pojavljuje se i u predstojećoj kriminalističkoj seriji “Kljun“ Jelene Gavrilović i Uroša Tomića.

Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja na ovim prostorima, među kojima su Nagrada Žanka Stokić, Sergej Bondarčuk, Carica Teodora, Nagrada Joakim Vujić, Zlatni beočug i Zlatna antena.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA