≫ 

Na Ripnju oživelo staro Vranje: Kako je izgledao 2. dan snimanja filma "Nečista krv - greh predaka"

Izgradnja scenografije je trajala duže od tri meseca

  • 1
Nečista krv "Nečista krv - Greh predaka" / Foto: This and That produkcija

Film "Nečista krv - Greh predaka" stiže u domaće bioskope za manje od mesec dana, dok su u međuvremenu da ga pogledaju imali publika festivala na Paliću, a iduće nedelje to će moći i posetioci Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

Za potrebe snimanja filma na Ripnju je izgrađeno celo malo naselje. Nije se pribegavalo modernim tehnologijama, jer kako su reditelj Milutin Petrović i producentkinja Snežana van Hauvelingen rekli, težilo se ka što većoj autentičnosti.

- Izgradnja scenografije je trajala duže od tri meseca, uhvatilo nas je vanredno stanje i pomeranje usled epidemije, tako da je i snimanje samim tim bilo otežano. Ali uz pomoć sjajnih autora, Marinu Medenicu koja je uradila fantastične kostime, dobru scenografiju, direktora fotografije Erola Zubčevića, dobru ekipu i naravno odličan kast koji smo imali, bilo je zadovoljstvo raditi ovaj projekat. Naravno uz ogromnu odgovornost, jer kao što je Milutin rekao – upravo nama je posle toliko godina, na neki način, bilo suđeno da završimo ovaj film - rekla je producentkinja filma Snežana van Hauvelingen.

Nečista krv - greh predaka, ekskluzivno Reditelj Milutin Petrović i glavni glumac Dragan Bjelogrlić / Foto: This and That produkcija

Kuća hadži-Trifuna, ulice, crkva, džamija, sve je to izgrađeno u podnožju Avale, kako bi se što bolje dočaralo Vranje 19. veka. Na fotografiji sa drugog dana snimanja, koje Telegraf.rs ekskluzivno objavljuje, mogu se videti neki od tih detelja i koliko se ozbiljno pristupilo ovom projektu.

Za raskošnu scenografiju je zaslužan jedan od najvećih majstora te profesije kod nas, Milenko Jeremić.

- Treba čitati određenu literaturu, koju inače posedujem, tako da sam dolazio do podataka šta može da prođe, a šta ne može. Može čovek da pogreši na jednom najobičnijem detalju. Tako da sam vodilju imao jer sam tu temu obrađivao godinama, uz obilje dokumentacije koju posedujem, eto napravio sam tu stvar - objasnio je ranije Jeremić.

Podsetimo, film "Nečista krv - Greh predaka" imao je svetsku premijeru na Festivalu evropskog filma Palić, dok će se prve dve epizode serije "Nečista krv" premijerno emitovati na Sarajevo Film Festivalu. U međuvremenu će publika Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji imati priliku da film pogleda 13. avguta, dok se beogradska premijera ovog filma očekuje se 24, da bi se dva dana kasnije drama našla i u domaćim bioskopima.

Video: Film stiže u pravo vreme - žene su digle glas, a naši pisci zaslužili više: Bjela o Nečistoj krvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA