Dragana Mićalović: Priželjkujem ulogu u akcionom filmu

Dok većina njenih kolega i koleginica letnje mesece koristi za odmaranje, popularna glumica Dragana Mićalović ovih dana vredno radi na brojnim projektima

  • 14
Dragana Mićalović

Foto: Humanmade studio

Osim serije "Igra sudbine" čiji je deo već izvesno vreme, čeka je i uloga u nastavku serije "Tajne vinove loze", ali pre toga Filmski susreti u Nišu i Vrnjačkoj banji kojima se posebno raduje.

Slobodno vreme u pauzama od posla uglavnom posvećuje druženju sa porodicom i prijateljima, ali ne propušta ni da ode na treninge bez kojih kaže ne može.

- Trener me često kritikuje zato što sam u stanju da treniram svaki dan. Ponekad čak i preteram, a zapravo je potrebno da nam telo i odmori od treninga s vremena na vreme. Zbog svakodnevnih snimanja, poslednje dve godine dolazim u situaciju da ne treniram po nedelju dana, ali onda vežem pet dana uzastopnih treninga i zaista uživam u tome - ističe Dragana.

Njeni treninzi predstavljaju kombinaciju vežbi snage i kardio treninga, a gotovo nikad ne propušta da radi vežbe za biceps i čučnjeve. Pored dobrog plana treninga, bitan saveznik u postizanju što boljih rezultata joj je i kvalitetna sportska oprema. Da bi se dok trenira uvek osećala prijatno i ostvarila što bolje rezultate, Dragana najpre bira udobnu i stabilnu patiku, ali posebnu pažnju posvećuje i ostalim delovima opreme. Kada je garderoba u pitanju, najviše voli da treninra u dubokim helankama i topu, uz atraktivnu majicu, a ponekad i šuškavac ukoliko je potrebno.

- Tokom treninga mi je bitno da oprema bude pre svega udobna, ali i da mi omogućava slobodu pokreta, odnosno da bude funkcionalna. Taj osećaj mi pružaju adidas stvari za trening kako zbog prijatnih i kvalitetnih materijali, tako i zbog samih modela koji su uvek modernog dizajna - kaže mlada glumica.

Kao i svakoj devojci, dobra oprema za trening je ono što joj pojačava motivaciju. Naročito ako u tom istom autfitu može da sedne sa drugaricom na piće, pre ili posle treninga i da izgleda sportski a opet moderno i kul. Zbog brojnih obaveza koje ima preko dana, prija joj da opremu za trening kombinuje sa detaljima poput duksa, majice i sportske torbe, nosivim u različitim prilikama.

- U potrazi za kvalitetnom opremom ali i sportskim komadima koji će upotpuniti moj stajling najčešće posećujem Sport Vision. Kada idem u kupovinu važno mi je da na jednom mestu mogu da pronađem sve šta mi treba i zbog toga adidas opremu za trening, koju bih opisala sa rečima udobno, moderno i poželjno, uvek biram baš tu.

Gluma je neretko fizički veoma zahtevan posao, bilo da je reč o filmu, seriji ili pozorištu. Međutim, sa Draganinom kondicijom svaka uloga deluje kao lagano zagrevanje. Ipak, ona voli izazove i zbog toga priželjkuje upravo ulogu u nekom akcionom žanru, kroz koju će moći da iskaže svoju fizičku spremnost ali i nauči neke nove discipline.

- Za sada bih kao fizički zahtevnu ulogu možda izdvojila onu u predstavi "Ana Karenjina" u kojoj imam dva monologa koja su glumački i fizički vrlo zahtevna, jer sadrže mnogo paralelnih govornih i fizičkih radnji. Tako da mi je kondicija koju imam zahvaljujući redovnim treninzima u tome vrlo pomogla. Definitivno bi mi izazov bila uloga u nekom akcionom žanru i to je nešto u čemu bih volela da se oprobam u budućnosti.

 

Osim što je posvećena treninzima, Dragana vodi računa i o ishrani o čemu govori i činjenica da na snimanja najčešće nosi obroke koje je sama pripremila kod kuće, prateći savete nutricioniste.

- Svake večeri napravim plan obaveza i obroka. Sa sobom uglavnom nosim hranu koju pripremim kod kuće, za taj period dok sam na snimanju. Danas smo te sreće da ima dosta restorana zdrave hrane pa nekad i naručim kad ne stignem da spremim. Već dve godine sam na posebnom režimu ishrane koji mi je pomogao da sredim i neke zdravstvene smetnje - kaže Dragana.

Za kraj, ona ističe da su želja i upornost najbitniji bilo da je reč o poslu, ishrani ili treninzima i poručuje mladima da sve što zaista želimo i volimo možemo da ostvarimo, samo je potrebno da budemo posvećeni.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA