Prva fotografija Rozamund Pajk kao Moraine: Nova serija "Točak vremena" stiže u novembru

Točak vremena se okreće i Doba dolaze i prolaze, ostavljajući sećanja koja postaju legende...

  • 2
Točak vremena "Točak vremena" / Foto: Promo

Nova Amazonova serija "Točak vremena", rađena po poznatim romanima Roberta Džordana, vraća epsku fantastiku na male ekrane. Premijera prve sezone očekuje se u novembru 2021. godine, rekao je producent Rejf Džukins, a ekipa je toliko uverena u uspeh ostvarenja da su već počeli da snimaju drugu sezonu.

Tokom Komikona u San Dijegu on je objavio i tizer poster na kome se vidi Rozamund Pajk u ulozi Moraine Damodred, mlade žene, pripadnice grupe moćnih žena pod nazivom Aes Sedai, koje mogu da Jednu moć. Moraina pokreće čitav niz dešavanja kada dođe u selo Edmondovo Polje, svesna da sluge Mračnog traže mladog čoveka koji živi u ovoj oblasti, a za koga se veruje da bi mogao da bude Ponovorođeni Zmaj. Ipak, ko je od trojice mladića koje tu zatiče - Rand, Metrim ili Perin - onaj za kojim traga, koliku moć ima njihova drugarica Egvena, a koliku seoska mudrost Ninaeva, to će tek morati da utvrdi.

Šeron Stoun Rozamund Pajk i Šeron Stoun / Foto: Tanjug/AP

Moraina na posteru nosi plavi plašt, simbol plavog ađaha kome pripada, a koji Džordan redovno spominje u svojim knjigama.

Na fotografiji se takođe vidi i simbol Točka, zmija koja jede svoj rep, simbol neprekidnog toka i ponavljanja vremena. Niti na dnu postera trebalo bi da ukažu na Jednu moć, kojoj Aes Sedai mogu da pristupe. Žene koje to učine biće veoma moćne. Muškarci će poludeti...

Podsetimo, "Točak vremena" je serijal knjiga epske fantastike, bestseler koji je napisao američki pisac Robert Džordan. Poznat je po izuzetno složenoj i širokoj radnji, detalja u opisu ovog izmišljenog sveta, pa čak i po izmišljenom jeziku (koji je pisac stvorio za potrebe svog romana), zatim po složenosti odnosa i postupaka likova u njemu. Serijal se sastoji od 14 knjiga, od kojih su sve bile na njujorškoj top listi bestselera, a pojedine i na prvom mestu. Poslednju knjigu, zbog smrti pisca, završio je Brendon Sanderson. Nekoliko kompjuterskih igara je našlo inspiraciju u ovom serijalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strim

    4. avgust 2021 | 14:30

    Ako je budu ekranizovali po knjizi ljudi ce potpuno zaboraviti Igru Prestola. Mada je Martin i dosta stvari "pozajmio" iz ove epske fantastike. Ko nije citao preporucujem jer je u rangu sa Gospodarom Prstenova. Po meni najbolji epski roman svih vremena.

  • Vladimir Marković

    4. avgust 2021 | 19:20

    Veoma mi je drago serijal Točak vremena. Baš bih voleo da znam koje su to igre nastale na osnovu njega. Sjajno mi je kad o knjigama piše neko ko ih nije čitao. Ovo je još i dobar tekst kakvih ima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA