≫ 

Bjelogrlić je po jednom izdvojio ulogu u "Nečistoj krvi": "Naš je usud u nama duboko ukorenjen"

Film koji je imao svetsku premijeru na Festivalu evropskog filma na Paliću, beogradskoj publici predstaviće se 24. avgusta, dok dva dana kasnije ulazi u bioskope

  • 3
Nečista krv Dragan Bjelogrlić / Foto: This and That Production

- Svakako je ovo jedna od mojih zanimljivijih uloga. Kada sam dobio scenario da pročitam, video sam da se radi o jednoj izuzetno kompleksnoj priči i ulozi. Nisam mnogo razmišljao. U trenutku kad sam pročitao poslednju stranicu, znao sam da ću da prihvatim to da igram. Nije bilo nikakve dileme - rekao je Dragan Bjelogrlić o ulozi u filmu "Nečista krv - Greh predaka".

Bjelogrlić tumači glavni lik, hadži-Trifuna, uglednog srpskog trgovca, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana „Nečista krv”.

Njegove sinove igraju Marko Grabež (Mita) i Nedim Nezirović (Jovča), kog možete videti na fotografiji sa trećeg snimajućeg dana, koje portal Telegraf.rs ekskluzivno objavljuje.

Nečista krv - greh predaka "Nečista krv - Greh predaka" / Foto: This and That Production

O ulozi hadži-Trifuna Bjelogrlić je rekao:

- Bilo mi je zanimljivo da je to čovek koji sve vreme pokušava da sredi situaciju, da vuče poteze koji će učiniti dobro i njemu i ljudima oko njega, a sve radi pogrešno. To me je jako podsetilo na naš mentalitet. Shvatio sam, kao i mnogo puta do sad, da su svi naši pisci još davno ispričali priče o nama. Ovde je mentalitet i taj neki usud koji nosimo toliko jak i ukorenjen u nama. Razne hadži-Trifunove sam imao prilike da upoznam i lično, a nažalost pamtimo ih i iz naše dalje i bliže istorije.

Film koji je imao svetsku premijeru na Festivalu evropskog filma na Paliću, beogradskoj publici predstaviće se 24. avgusta, dok dva dana kasnije ulazi u bioskope.

Video: Film stiže u pravo vreme - žene su digle glas, a naši pisci zaslužili više: Bjela o Nečistoj krvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    4. avgust 2021 | 22:40

    Čekamo vas u Vrnjackoj Banji👏👏👏

  • Petar

    5. avgust 2021 | 14:06

    Za razliku od Milosa, ovaj covek je pri sebi i za sebe i za druge. Treba odrzati stil i dostojanstvo. Ono sto je pogresio a to je da je od mufljuta napravio kuce koje ga ujeda. Treba je dati prostor nekim boljim ljudima i glumcima. Ima jos tu promasaja ali ovako je ok lik.

  • Dušan

    6. avgust 2021 | 13:47

    Bravo Dragane. Legendo.Kao Dete Sam Voleo Da Gledam Redovno Seriju Bolji Život.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA