Trnovit put kraljice soula: Pogledajte kako je Dženifer Hadson dočarala legendarnu Aretu Frenklin

Premijera filma "Respect" održaće se u Kombank Dvorani 8. septembra u 20 časova

  • 0
Film Respect Film "Respect" Foto: Promo/Taramount Film/upimedia.com

Film "Respect" o muzičkoj legendi Areti Frenklin u naše bioskope "ulazi" od 9. septembra.

Biografska drama, u kojoj glavnu ulogu tumači poznata američka glumica, Oskarovka Dženifer Hadson, prikazaće uspon kraljice Arete Frenklin i njenu neverovatnu životnu priču.

Premijera filma "Respect" održaće se u Kombank Dvorani 8. septembra u 20 časova, a pre same projekcije filma, biće održan mini koncert soul, džez , fank pevačice i muzičarke Bojane Stamenov.

Simbolično, u odeći iz 1960, 1970. i 1980 godina, a i putem video bima na kom će se nizati arhivski snimci Frenklinove, muzičkim i stilskim vremeplovom, posetioci će se vratiti u doba kada je živela i radila pevačica vrhunskih vokalnih sposobnosti, koja je prošla trnovit put u građenju svoje karijere.

Pogledajte trejler:

Areta Frenklin (1942-2018) bila je američka soul pevačica. Ćerka je baptističkog sveštenika. U pevanju su je od rane mladosti podučavale tadašnje zvezde gospela kao što su Mahalija Džekson i Klara Vord. Vrhunac karijere joj je bio krajem19 60-ih godina. Pesme poput "Respect" i "Chain Of Fools" ubrzo su postale klasika. Uprkos ličnim problemima, 1968. snimila je album "Lady Soul" koji se prodao u milionskom tiražu. Krajem 70-ih karijera joj počinje stagnirati, ali joj uloga u filmu "Braća Bluz" vraća staru slavu. U 80-im je snimila hitove kao što su "Freeway Of Love" i "Who's Zooming Who", a pevala je i u duetu sa Džordžom Majklom i grupom Eurythmics. Nadimak joj je "Kraljica soula", a po nekim izvorima glas joj ima raspon od četiri oktave.

Areta Frenklin - "Respect":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA