Umrla glumica Sanja Burić, kolege se opraštaju s tugom: "Šokantno za porodicu, prijatelje, studente"

Preminula u Sarajevu u 48. godini

  • 0
BOSNIAN DREAM, Sanja Burić Printskrin: Youtube/Stud AVP

Bosanskohercegovačka glumica Sanja Burić sinoć je preminula u Sarajevu. Nakon ove tužne vesti, mnoge njene kolege, saradnici izrazili su tugu putem društvenih mreža objavljujući njenu fotografiju uz oproštajne poruke.

Među prvima je Nermin Hamzagić reditelj koji je, pored prijateljskog odnosa sa glumicom, i poslovno sarađivao u filmu "Pun mjesec".

Preminula glumica je tokom svoje karijere bila deo mnogih filmskih festivala. Jedan od njih je "Juventafest" gde je na 4. održavanju vodila radionicu "Uvod u klauna".

Poslednji pozdrav uputio je Internacionalni teatarski festival MESS, kao svojoj dugogodišnjoj prijateljici i saradnici, piše Avaz.ba.

Glumica je igrala u MESS-ovim predstavama “Ajax” u režiji Pjera Žalice (1993) i u predstavi “Lov na žohare” u režiji Lajle Kaikčije (2000), a na predstavi “Balkanski rekvijem”, u režiji Stevana Bodrože, bila je saradnica na scenskom pokretu.

Najveći regionalni festival, "Sarajevo Film Festival" se oglasio kao i svi ostali saradnici preminule glumice.

Direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Dino Mustafić na svom Twitter nalogu podelio je dirljiv tekst.

- Danima smo strepili da se ovako ne završi. Draga Sanja, voleli smo je kao dobru osobu i glumicu. Šokantno za porodicu, prijatelje, studente, velika tuga - napisao je Mustafić.

Burić je rođena 10. marta 1973. godine. Studirala je u Međunarodnoj teatarskoj školi "Jaques Lecoq" u Parizu, a diplomirala na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Ostaće upamćena po brojnim televizijskim i filmskim ostvarenjima.

Kako tamošnji mediji navode, glumica je preminula od posledica moždanog udara sinoć u Sarajevu u 48. godini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA