Još nijedna epizoda nije objavljena, a u planu 8 sezona: Stigao trejler za epski hit "Točak vremena"

Pogledajte najavu

  • 1
Točak vremena ,,Točak vremena" / Foto: Jan Thijs / Sony Pictures Television Inc. and Amazon Content Services LLC

"Točak vremena" (The Wheel of Time) premijerno će se naći na Amazonu 19. novembra, a kreator serije Rejf Džudkins već radi na drugoj sezoni - i priprema još šest novih.

Koliko studio veruje u ovu ekranizaciju epske fantastike, pokazuje da je u planu ukupno osam sezona sa Rozamund Pajk u glavnoj ulozi. Britanska glumica tumači Moirainu Damodred, Aes Sedai iz pera pokojnog Roberta Džordana.

- Osećam da nikad neću biti u opasnosti da mi ponestane materijala. Naš je izazov da celu priču ispričamo kao dolikuje, da povežemo početak, sredinu i kraj. To smo odlučili od samog početka. Morate da znate kako da okončate svoju priču i pre nego što je počnete - rekao je Džudkins.

"Točak vremena" je serija od 14 romana, koji počinje sa "Zenicom sveta" iz 1990. godine, a završava se "Sećanjima na prošlost", koje je napisao Brendon Samers, nakon Džordanove smrti 2007. godine. Više puta je bilo pokušaja da se knjige prenesu na televiziju, ali svaki dogovor je propadao.

Druga sezona naručena je čim je snimanje prve završeno u Češkoj, u maju ove godine. Prvi trejler obećava da će uzbudljivu priču o Moiranini, Lanu i petorci iz Edmondovog polja i, pre svega, Jednoj moći.

Točak vremena Foto: Promo

Podsetimo, Moraina Damodred, glavna junakinja serije (mada ne i knjiga), pripadnica je grupe moćnih žena pod nazivom Aes Sedai, koje mogu da koriste Jednu moć, a da ne polude. Moraina pokreće čitav niz dešavanja kada dođe u selo Edmondovo Polje, svesna da sluge Mračnog traže mladog čoveka koji živi u ovoj oblasti, a za koga se veruje da bi mogao da bude Ponovorođeni Zmaj. Ipak, ko je od trojice mladića koje tu zatiče - Rand, Metrim ili Perin - onaj za kojim traga, koliku moć ima njihova drugarica Egvena, a koliku seoska mudrost Ninaeva, to će tek morati da utvrdi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deka

    20. septembar 2021 | 11:18

    Sve bezuspesni pokusaji ,jedna je igra prestola ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA