Bolne reči na komemoraciji Minje Subote: "Ostao je uveren da najbolje drugare stičemo u školi"

"Najviše su izgubili deca i mladi, jer im je iskreno pružao podršku"

  • 1
Komemoracija povodom smrti Milana Minje Subote

Komemoracija povodom smrti Milana Minje Subote / Foto: ATA Images

Čuveni TV autor Minja Subota, koji je preminuo u petak u 83. godini, biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Pre ispraćaja održana je komemoracija u Skupštini grada, na kojoj je ponovljena već ranije objavljena vest - da će Minja za tri godine dobiti ulicu u Beogradu.

Na komemoraciji legendarnog Subote govor su držali Goran Vesić, Slobodan Stanišić, Jovan Adamov, Tode Nikoletić, Žarko Dančuo, Ljubivoje Ršumović.

- Sazrevali smo uz njegovu muziku i učili da postanemo dobri ljudi, da nikad ne zaboravimo da čuvamo što je najvažnije - dete u sebi - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić u svom govoru.

Kniževnik Slobodan Stanić kaže da bi današnji skup bio vedra prilika da nije tužan povod.

- Minja će nam trajno nedostajati. Najviše su izgubili deca i mladi, jer im je iskreno pružao podršku. Minja im se predavao svom snagom svog talenata. Ostao je uveren da najbolje drugare stičemo u školskoj klupi. Naše druženje je počelo je pre 70 godina u Prvoj beogradskog gizmaniziji u I-6 - rekao je Stanišić.

Dirigent Jovan Adamov rekao je da je prvi put zbog Minje napisao svoj govor.

- Za nekoliko minuta se ne može puno reći. Za mene je ovo najemotivniji trenutak u životu. Minja je bio poseban, gospodin na estradi, harazmatičan, posvećen stvaralaštvu, a posebno je bio ponosan na sina Miloša. Decu je smatrao malim ljudima. "Muzički tobogan" je bio njegovo najveće delo. Bio je više od emisije. Voleo je timski rad i da čuje svačije mišljenje - poručio je Adamov.

Tode Nikoletić je pročitao pesmu koju je napisao o Suboti.

Video: Opraštamo se od velikana dečjeg stvaralaštva: Preminuo Minja Subota

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тобоган

    20. septembar 2021 | 14:23

    Остајемо верни твојој идеологији.Почивај у миру господине Миња Субота.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA