Kejt Vinslet je najuticajnija umetnica godine, kaže "Time": Sve zbog jedne rečenice i odluke

Na ovaj potez malo bi se glumica odlučilo

  • 0
Mare of Easttown, Kejt Vinslet ,,Mare of Easttown", Kejt Vinslet / Foto: Michele K. Short/HBO

Časopis Time i ove godine objavio je svoju listu 100 najuticajnijih ljudi na svetu.

Ove godine titulu najuticajnije ličnosti u svetu umetnosti ponela je fenomenalna Kejt Vinslet, zahvaljujući pre svega njenom jedinstvenom portretisanju Mer Šijan u seriji “Mer iz Istauna”.

Oskarovka Kejt Vinslet i zvezda hit serije “Mer iz Istauna”, podsetimo, odbila je predlog reditelja da joj se stomak “ukloni” u intimnim scenama. Reditelj serije Kreg Zobel ponudio je glumcima da nelagodne scene u donjem vešu zabeleži uz pomoć osvetljenja koje će ih suziti, a da potom u montaži ukloni višak kilograma. Na predlog Zobela, Kejt Vinslet je odgovorila:

– Da se nisi usudio.

Naime, u prvoj epizodi serije oskarovka ima nekoliko scena u kojima je u opuštenijem izdanju, a između ostalog i intimnu scenu sa kolegom. Međutim, odbila je da se u postprodukciji ukloni, kako je rekla, “stomačina”, a odbila je i usluge šminkera.

Rekla sam ljudi, znam da imam bore oko očiju, molim vas vratite ih. Rekla sam mužu da nemam problem sa tim kako izgledam. Igram sredovečnu ženu koja je i baka, dakle kako onda mogu da budem zategnuta – rekla je Kejt za New York Times, prenosi Headliner.

Profil laureatkinje ovog značajnog priznanja za magazin je napisao glumac i reditelj Kenet Brana.

- Prvi put sam video Kejt Vinslet na audiciji kada je imala 17 godina. Mislio sam da ima 25. Takvo je bilo njeno vladanje sobom, prisustvo i koncentracija u prostoriji. Kada je izašla napolje, okrenuo sam se direktoru kastinga i rekao sa sigurnošću: ‘Upravo smo upoznali zvezdu’.

- Tri godine kasnije pozvao sam je da igra Ofeliju u filmu o Šekspirovom Hamletu. Nisam joj tražio da prolazi audiciju. Na probu je donosila detektivsku energiju. Slušala je sa nadljudskom pažnjom i izražavala dubinu svog lika bez ikakve muke. Povezala se sa Šekspirom potpuno prirodno.

- U HBO seriji ,,Mer iz Istauna" isti kvaliteti zrače i evoluirali su u istinski sjajnu glumačku tehniku. Tek sada, njena umetnost potpuno krije samog umetnika. Kejt Vinslet nestaje, a Mer izranja kompletna, bez ikakve taštine i izveštačenosti. To je veličanstveno za gledanje. Još je vidim kao 25-godišnjakinju, ali sada kao majstora svoje umetnosti - napisao je Brana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA