≫ 

Džejms Bond Šona Konerija bio je silovatelj: Reditelj filma "Nema vremena za umiranje" podigao buru izjavom

25. deo franšize stiže uskoro

  • 0
Son Koneri Šon Koneri kao prvi Džejms Bond / Foto: Tanjug/AP

Keri Fukunaga komentisao je lik prvog Džejmsa Bonda kog je tumači glumac Šon Koneri.

- Džejms Bond Šona Konerija u osnovi je bio silovatelj - rekao je Keri za The Hollywood Reporter. Pozvao se na scenu iz filma "Thunderball" iz 1965. i rekao je da veruje kako Konerijev lik siluje ženu.

U dotičnoj sceni Bond upoznaje Patriciju Firing, medicinsku sestru čiji je lik utelovila glumica Moli Peters. Patriciju je Bond na silu poljubio nakon što ga je ona odgurnula od sebe, a kasnije ga je zamolila da ne govori ništa šefu jer bi mogla izgubiti posao.

- Pretpostavljam da bi moja ćutnja mogla imati cenu - odgovara joj špijun, te ju odvuče u sobu i skida joj odeću, a Patricia je prethodno govorila kako to ne želi.

Nadovezala se i producentkinja filma Barbara Brokoli, koja je rekla da se lik Džejsma Bonda kroz godine jako menjao.

- Mislim da ljudi shvataju da neke stvari nisu prihvatljive. Lik Džejmsa Bonda ima dugu istoriju, te sada postoji velika razlika u prikazivanju tog lika u odnosu na prošlost - rekla je.

Inače, nedavno je objavljen trejler za 25. deo franšize. Film nosi naziv "Nema vremena za umiranje" (No Time to Die), a ovo je poslednji nastup Danijela Krejga u ulozi agenta 007. Film bi u bioskopima trebalo da se pojavi 30. septembara. Fukunaga je rekao kako će Bond u ovom nastavku imati više poštovanja prema ženama.

Podsećamo, Šon Koneri bio je prvi glumac koji je predstavio lik Džejmsa Bonda. Upravo je on, prema mišljenju mnogih, najbolje dočarao najpoznatijeg filmskog špijuna. Preminuo je u oktobru 2020. godine.

Video: Prodaje se čuveni Bondov Aston Martin: Cena - prava sitnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA