≫ 

Festival „Kustendorf Klasik“ se vraća u Drvengrad u novom formatu

Od 2013. godine svakog leta se u organizaciji svetski poznatog reditelja Emira Kusturice uz podršku „Gasprom njefta“ u etnoselu Drvengrad održava festival ruske klasične muzike „Kustendorf Classic“

  • 0
Foto: Kustendorf

Ove godine će se muzički festival Emira Kusturice i „Gasprom njefta“ održati u onlajn formatu, 28. septembra.

Od 2013. godine svakog leta se u organizaciji svetski poznatog reditelja Emira Kusturice uz podršku „Gasprom njefta“ u etnoselu Drvengrad održava festival ruske klasične muzike „Kustendorf Classic“. Mladi muzičari iz Srbije i Rusije se takmiče u veštini izvođenja ruske klasične muzike u dve starosne kategorije za glavnu nagradu festivala Zlatnu matrjošku. Pored takmičenja, mladi talenti stiču neprocenjivo iskustvo učeći od renomiranih gostiju festivala, slavnih virtuoza iz celog sveta.

- Bez obzira na pandemiju korona virusa, festivalska tradicija će biti nastavljena. Festival „Kustendorf Klasik“ promeniće ove godine format u „Kustendorf Concert“ („Kustendorf koncert“) koji će biti neobična sinteza svirke „all stars“ i mladih muzičara. Naime, na pozornici Drvengrada, Emir Kusturica i njegova grupa „The No Smoking Orchestra“ izvešće svoje hitove, a koncert će obogatiti i nastupi mladih muzičara iz Srbije i Rusije koji će u do sada nikada čutim aranžmanima i na neobičnim lokacijama širom Mokre Gore, takođe svirati pesme „The No Smoking Orchestra“ - izjavio je Danijel Rakić, PR Menadžer “Kustendorf klasik”.

Foto: Kustendorf

Uz Emira i „The No Smoking Orchestra“, sviraće studenti iz Srbije, Branka Baroš (violina), Dimitrije Simić (harmonika), Dimitrije Mladenović (klavir), Borisav Stanić (klarinet) kao i studenti iz Rusije, Kamila Zalijeva (sopran), Vasilisa Jevstignjejeva (klavir) i Luka Belozerov (flauta). Za nove aranžmane, pobrinuo se jedan od najperspektivnijih srpskih kompozitora mlađe generacije, Aleksandar Sale Sedlar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA