≫ 

Profesorka Ljiljana otvorila dušu nakon "Potere": O hrabrosti da uzme veću svotu, nagradi i 3 musketara

Ljiljana Radulović Dimitrov, profesorka u penziji iz Novog Sada, briljirala je u kvizu koji se emituje na RTS-u

  • 0
Ljiljana Radulović Dimitrov

Printskrin: RTS

Takmičari su bili sinoć na visini zadatka u kvizu "Potera" i osvojili su nagradu od 940.000 dinara, a posebno se istakla profesorka u penziji Ljiljana Radulović Dimitrov, koja je u zajedničku kasu unela ogromnih 700.ooo dinara.

Nakon kviza, ona je sumirala utiske u Jutarnjem programu RTS-a.

- Recept ne postoji. Morati se za to spremati ceo život. Mada nikada nisam računala da ću učestvovati u nekom kvizu i da ću se takmičiti, uvek sam bila znatiželjna, željna znanja. Od malih nogu to je moj otac kod mene podsticao. Knjige, knjige i samo knjige. Imamo veliku biblioteku. U našoj kući bio je praznik kada stigne veliki paket knjiga, pa kad se otvori. I onda se listalo, listalo, gledalo, čitalo. Kažem, ja sam bukvar prvi dobila sa nepune dve godine. Kupili su mi ga, držala sam ga u kolicima i izgubila. Kada smo došli kući, nigde bukvara. To je bio za mene najgora stvar u život. Tako da je mama trčala u knjižaru "Svetlost" pred zatvaranje uveče u Zmaj Jovinu ulicu da kupi novi. Bila sam nepismena do prvog razreda osnovne škole, ali sam bukvar znala napamet, jer oni su mi čitali, pokazivali, a onda sam ja to, što se kaže, prepričavala - rekla je Ljiljana na početku razgovora.

Ona ističe da je više interesuju pitanja nego odgovori, a objasnila je i zašto.

- Nisam propitivala studente, propitivala sam moje đake u gimanziji i saobraćajnoj školi gde sam dopunjavala normu. Pa šta znam, uvek je lakše postavljati pitanja nego odgovarati. To je istina. Ali me uvek više interesuju pitanja nego odgovori. Ako postavljate pitanja, vi stalno nešto novo tražite, istražujete, svašta doznate. Imate đake koji daju fenomenalne odgovore, na primer - rekla je Ljiljana i navela je da nema tremu:

- Ja se uopšte osećam sasvim prijatno i lagodno, prirodno. Nemam tremu, nikada nisam imala tremu. Valjda je to posledica mog posla. Punih 36 godina mi je posao bio da svaki dan stanem pred najmanje 100 ljudi i da moram da im da im držim pažnju, da im vežem predmet za sebe, i da im (predmet) načinim zabavnim. Tako da je bilo svega. Ja sam čak i pevala i igrala, da im približim neke stvari - rekla je ona.

Znala je da će izabrati veću svotu.

- Naravno. Nemate vi šta tu da izgubite. Dolazite na snimanje, nikakav ulog ne donosite. Donosite sebe i svoje znanje. Nisam dala 200.000, pa sada ću da se kockam, je l' tako? Nemam žetone, nemam ništa. Imam ono što je znanje. Ja sam već u kolima rekla Slobodanu: "Ja idem na veću sumu, ono, brza pitanja me uopšte ne zanimaju." Tako da je to bilo rešeno u korenu, mnogo pre snimanja. I, što kaže, malo podignete atmosferu i adrenalin, i svi se više vežu, nema tu nekog straha. Što kažu, il' pukovnik, il' pokojnik" - rekla je Ljiljana.

Ljiljana Radulović Dimitrov

Ljiljana Radulović Dimitrov Printskrin: RTS

Nagradni iznos je podeljen na ravne časti.

- Jeste. Delimo svi. Jednostavno, ekipa je bila, što se kaže, tim snova. Drim tim - 3 M i ja. Tu su Milorad, Miloš i Miroslav. Tri moja musketara. Što kaže, imala sam Atosa, to je bio Milorad. Onako, miran, staložen, racionalan, pun znanja. Imala sam Portosa. To je teški centar košarkaški, budući doktor hemije. To je bio Miloš. Hjuston. On je imao tremu. Kažem: "Hjuston, nemoj da imamo problem". Znate, ono kada je Apolo leteo, pa su javili: "Hjuston, imamo problem". No problem sa Hjustonom. Imala sam Žeravicu, divnog Miroslava. On je bio moj Aramis. Onako, nežan, sa kosom ala Direr. I mi smo se tu nekako našli. Da li sam ja Dartanjan, to ne znam. Verovatno jesam. Jer, što kažu, Gaskonjci su odvažni. A da svi nisu iz Gaskonje, to je još rekao Milan Rakić - rekla je Ljiljana.

Profesorka u penziji je navela da će častiti snajke.

- Sada će dobiti odmor. Ova mlađa snajka će imati lepih 11 dana da provede sa svojim mužem. Da se podsete malo dana zabavljanja, a ja Tajnu,  Danila i deda vodimo u Egipat. Znači, prvi let avionom i da se deca osole (u moru). Tako da su te pare potrošene. Kako došlo, tako otišlo. Na provod - rekla je Ljiljana.

Ona je potom pričala o svojoj porodici.

- Imam dva sina i petoro unučadi. To su unuci od 20 godina. To je moj Matija. Zatim, tu je Vuk. On ima 12 godina, pa dve devojčice iste godine rođene. Jedna se zove Emilija, fatalna lepotica, i jedna pametnica, zove se Tajna. Kada su dali ime Tajna, pa nas pitali kako vam se zove unuče, mi kažemo Tajna. A što tajna, što krijete ime? Kažem, ne krijemo, ona se stvarno zove jedna velika Tajna. Ona je misterija. I imamo najmlađeg, to je Danilo, proslavio je 26. rođendan. Rekao je, najlepši rođendan u životu do sada, sa sve dinosaurusima - rekla je Ljiljana.

Profesorka je zatim pričala o daljim planovima.

- Pa ja volim "Slagalicu". To je majka svih kvizova, i nastariji. Ali sam rešila. Ako me podrži zdravlje, i ako se ne budem mnogo družila doktorom Alojzom, Alchajmerom, kad napunim 70 godina, pokušala bih da se prijavim za "Slagalicu" i da vidim šta mogu da uradim, kakav mi je transfer, da li ja to još uvek mogu, ali primećujem da se zakucavam. "Odavno do večnosti" je bio pre nedelju dana film, gledala sam ga 100 puta, jer ja volim klasike, i igraju Bert Lankaster, Debora Ker, Frenk Sinatra, sve ja to znam. I gledam u Berta Lankastera, i ne mogu da se setim. Ne mogu da se setim kako se glumac zove punih 20 minuta. To me je izludelo. Ali sam se na kraju setila - rekla je Ljiljana.

Ona smatra da pripadnice lepšeg pola treba da se prijavljuju za učešće u kvizovima.

- Ja zaista ne znam zašto se žene ne prijavljuju. Mislim da ima jako puno pametnih devojaka, žena, pa i baba, kao što sam što sam ja. Preporučila bih im da dođu. Provod je odličan. Znači, upoznate divne ljude. Jovan (Memedović) vas toliko gura napred, podržava, navija za vas. Tu su i tragači, uopšte nisu opasni. Što kažu, mi moramo da se gledamo strogo oči u oči, ali su sasvim pristojni, ljubazni ljudi. I, što kažu,  i oni su, na neki način, na našoj strani, čini mi se. I oni žele da ne propadnemo svi. Znači, neka ekipa mora da prođe - rekla je Ljiljana.

Video: Oni smišljaju pitanja za učesnike TV Slagalice, a sada su odgovarali na naša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA