≫ 

Izazov iz serije "Squid Game" zapalio TikTok: U stresnoj igri se isprobalo na desetine ljudi

Većina korisnika nije bila uspešna u igri

  • 0
kolač, tiktok Foto: Printskrin/TikTok/audreyvalenciaa

Popularnost Netfliksovog trilera "Squid Game" svakodnevno raste, a platforma beleži rekordne brojke gledanosti. Izazov povezan s radnjom serije osvaja i društvenu mrežu TikTok. Naime, poslednjih dana osvanuo je niz videa korisnika TikTok-a kako pokušavaju da naprave dalgona kolačiće poput likova iz serije.

Radnja korejske drame podrazumeva učešće stotine ljudi u takmičenju u igrama iz detinjstva, ali sa smrtonosnim preokretima. Pobednik će kući odneti milione, dok gubitnike čeka smrt.

U jednom od izazova, takmičarima se daje komad karamelizovanog šećernog slatkiša, u Južnoj Koreji poznatog kao Dalgona kolačić. Takmičari moraju da iscrtaju oblik - poput kruga, zvezde ili čak kišobrana - i odvojiti ga od krhke grickalice, a da zapravo ne razbiju sam oblik, a sve to sa vremenskim ograničenjem. Učesnicima koji ne uspeju da odvoje oblik sledi smrt.

Iako je prizor izuzetno stresan, inspirisao je korisnike TikToka za pripremu ovih kolačića i tome da se okušaju u ovom izazovu.

@bayashi.tiktokReply to @maboda8 ##squidgame♬ Squid Game - Green Light Red Light - Yovinca Prafika

Na ovoj društvenoj mreži, desetine korisnika podelilo je videozapise na kojima prave poslasticu.

Neki od snimaka prikupili su milione pregleda, a korisnici su se pretvarali da su konkurenti u krvavoj televizijskoj seriji.

Ipak, većina korisnika nije bila uspešna - na desetine videozapisa prikazuje kako se dalgona kolačići lome, pucaju na pola ili se raspadaju na komade.

@audreyvalenciaasquid game candy❣️ ##fyp ##fypdong ##squidgame ##squidgamecandy♬ Squid Game - Green Light Red Light - Yovinca Prafika

Za Dalgona kolačiće potrebna su samo dva sastojka - šećer i soda bikarbona, a pripremaju se na sledeći način:

Zagrejte kašiku šećera na jakoj vatri, redovno mešajući da ne zagori, dok se ne otopi i ne počne da se karamelizuje. Dodajte mali prstohvat sode bikarbone i brzo promešajte.

Kada se soda bikarbona i šećer dobro izmešaju i postanu gnjecavi, izlijte smesu na list papira za pečenje. Smesu poravnajte, a zatim kalupom dodajte bilo koji oblik koji želite. Kada izvadite oblik iz kalupa, ostavite slatkiš da se stegne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA