≫ 

Tesno do samog kraja: Takmičari osvojili 540.000 u "Poteri", dva pitanja su presudila

Da li biste znali odgovore na ova pitanja?

  • 0
Potera Printskrin: RTS

I ovonedeljno izdanje "Potere" bilo je uzbudljivo, a takmičari su na kraju odneli pobedu. U kvizu su se takmičili Miroslav, Zoran, Ivana i Ivan, pri čemu su prvo troje navedenih prošli u završnicu. Uneli su 540.000 dinara.

Miroslav je odbranio svotu od 400.000 dinara, Zoran i Ivana 70.000, dok, nažalost, Ivan nije prošao dalje.

Nakon pojedinačnih borbi, došlo se do finalne "Potere". Takmičari su na kraju imali 21 korak u odnosu na Tragača Žarka Stevanovića.

Bilo je neizvesno i tesno, a deluje da su dva pitanja presudila. I to na samom kraju. Prvo pitanje je glasilo: "Koji je bio jedini zvanični jezik u Mađarskoj sve do 1836. godine?".

Tragač je rekao nemački, što nije bio tačan odgovor.. Takmičari su imali mogućnost da ga vrate za jedan korak unazad, ali u tome nisu uspeli. Naime, Miroslav, Zoran i Ivana su rekli mađarski, što nije bio tačan odgovor, već latinski.

Tragač je potom davao tačne odgovore na naredna pitanja, ali ga je jedno zaustavilo, i to: "Za pojas koje boje u karateu se prvo polaže?"

Tragač je rekao za belu i pogrešio. Takmičari su rekli za žutu, što je bilo tačno, pri čemu su ga vratili jedan korak unazad.

Vremena nije bilo. Takmičari su osvojili 540.000 dinara i dobili aplauz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA