≫ 

Divne reči Džonija Depa o Srbiji i Srbima, "hvala" je rekao na srpskom: Obožavam vašu kulturu, vaš narod

Glumac je doputovao u Srbiju povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u našoj zemlji

  • 9

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep, koji je doputovao danas u Beograd iz Rima povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji, zvanično se obratio na proslavi jedne godine rada Iervolino Studios i serije Pafins.

- Zdravo. Dobro veče. Veče je, zar ne? OK. Imao sam mnogo sreće jer sam nekada davno, oko 1990. godine, upoznao reditelja po imenu Emir Kusturica. Uradili smo zajedno film za koji nisam znao koliko ćemo dugo snimati. Slutio sam da će potrajati. Trebalo nam je oko godinu dana, tako da smo se veoma zbližili. Emir i njegova porodica su me upoznali sa ovdašnjom kulturom. Kada sam se razboleo, Emirovi roditelji su brinuli o meni.

- Radio sam ovde sa ekipom koja me je donekle šokirala – jer su završavali posao. Svako je znao svoj zadatak, znali su šta treba da urade. Bili su tako posvećeni i ono što me je naročito zapanjilo kada smo snimali ovaj film jeste da su svi ti ljudi radili ka istom cilju, a to ne srećeš često u životu. Svi su išli ka istom cilju, a to je bio film.

- Upoznali su me sa šarmom, toplinom i lepotom srpskog naroda. Dočekan sam ovde i svaki put je bilo... Kada provedeš dovoljno vremena sa Kusturicom i upoznaš sve ove ljude, pogledaš sva ta lica, te hiljadama i hiljadama stare oči, vidiš dušu koja ovde i te kako postoji.

- Svi koji su uključeni u ovaj „Pafins“ projekat... Ne znam kako da to nazovem. Bilo je to veoma drugačije, veliki izazov za mene. Ali po urađenom poslu, po ekipi koja potiče odavde, iz Srbije, nemam sumnje da ćete privući više i više umetnika, reditelja, filmadžija, animatora da ovde dođu i rade. Mislim da je to savršena suprotnost Holivuda.

- Iskreno sam, iskreno zahvalan što ste me ovde pozvali. Niko mi još nije dao šljivovicu, što je dobro... Verovatno hoće u narednih 10 minuta. Obožavam vašu kulturu, obožavam vaše ljude. Nisam našao ništa osim istine, iskrenosti i lepote svakog trena koji sam proveo ovde. Tako da neka ste blagosloveni. Hvala vam. Radujem se novom vremenu koje ću provesti ovde.

- Hvala - rekao je Džoni, ovu poslednju reč na srpskom.

Podsetimo, Džoni Dep se nešto pre 16 časova susreo sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a njih dvojica su se srdačno pozdravili u Predsedništvu Srbije na Andrićevom vencu, a zatim i porazgovarali. Zajedno na prijemu bili su i Miloš Biković, Andrea Iervolino i lejdi Monika Bakardi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Breitling

    19. oktobar 2021 | 21:45

    Maestralni glumac .U Filmu Blow je odglumeo vrhunski .Izuzetno ga cenim kao glumca i Rockera .Budi nam živ i zdrav majstore .

  • VULSTA

    19. oktobar 2021 | 22:44

    Bog ti dobro dao.

  • Don

    19. oktobar 2021 | 23:50

    Pojacali ga sa par miliona da kaze par reci. Ahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA