≫ 

Prvi srpski art horor film šalje žmarce niz kičmu: Smete li da odgledate "Vampira"?

""Ne da mi je to prva uloga u horor filmu, nego sam pre pola sata prvi put u životu gledala horor film. Ja to ne smem da gledam, ali drago mi je što me je Branko Tomović uzeo za taj film", rekla je glumica

  • 2
Film Vampir pres projekcija konferencija Foto: MCF MegaCom Film

Branko Tomović našao se u ulogama reditelja, scenariste i glumca u prvom srpsko, art horor filmu "Vampir", koji su skorašnje kritike već proglasile "oazom originalnost". Svečana premijera filma "Vampir" održana je 21. oktobar od 19h u Sali 6 Kombank Dvorane.

Autor filma, Branko Tomović, koji se privatno gotovo potpuno poistovetio sa likom koji je glumio i stvarao, o ideji za nastanak filma i kreativnom procesu stvaranja novog srpskog horora rekao je:

- U početku nisam pisao ulogu za sebe, ali na kraju mi je bilo lakše da ja to sam odglumim. Ali, uz sve obaveze koje režiser ima, na kraju biti ispred kamere mi je bio najlakši deo posla. Jako mi je drago što će film biti prikazan u srpskim bioskopima. Kao režiseru mi je bilo najvažnije da bude dobra atmosfera sa kamerom i zvukom i naši sjajni glumci.

Srpski producent Miloš Z. Vučković ispričao je o procesu nastanka filma:

- Mi smo naš film snimali tri nedelje u Trsteniku. Promovišemo ga kao prvi srpski art haus horor film. Praktično, kada se sve sabere, svi filmovi koji su na tu temu snimljeni od sedamdesetih na ovamo se mogu staviti na prste jedne ruke. Ovo je jedan od retkih filmova koji je urađen u srpsko-britansko-nemačkoj koprodukciji. I verujemo da smo napravili inovativno, kreativno i originalno ostvarenje.

Film je premijerno prikazan na prestižnom Siđis festivalu u Barseloni, dok će beogradska publika imati prilike sutra, u Kombank Dvorani od 19h da prisustvuje svečanoj premijeri.

Producent filma Žan-Lui Aleksander je na srpskom pozdravio prisutne medije, a kasnije im se obratio na engleskom jeziku:

- To je bila sjajna prilika kad me je Branko pitao da produciram film. Ranije sam bio producent na njegovom kratkom filmu, ali kada sam pročitao scenario znao sam da želim da radim film o srpskoj kulturi. Bilo je to sve što čemu sam morao da kažem – da.

Poznata glumica, Eva Ras o učešču u samom filmu imala je samo reči hvale, a takođe je iskazala i zahvalnost Branku Tomoviću na prilici da glumi u horor filmu:

- Ne da mi je to prva uloga u horor filmu, nego sam pre pola sata prvi put u životu gledala horor film. Ja to ne smem da gledam, ali drago mi je što me je Branko Tomović uzeo za taj film. Ja sam šezdest i dve godine glumica i potpuno je drugačije igrati u horor filmu, nego u drugima. Branko je veliki glumac, to sam videla, tako da je bilo zadovoljstvo igrati u ovom filmu.

U šali je dodala da i ne zna kako je napravila ulogu, jer joj je sve bilo teško i drugačije. O svojoj ulozi i samom filmu, govorila je i jedna od glavnih protagonistkinja, glumica Gorica Regodić:

- Bilo je jako zanimljivo iskustvo, mala ekipa, mislim da smo divno radili. Neobično, drugačiji film, nešto što dugo nismo videli u Srbiji, nešto što je čini mi se neophodno.

Film „Vampir“ će svoj festivalski život nastaviti u Trstu i Raveni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дим на води

    27. oktobar 2021 | 07:13

    Гледам га свако дан

  • Перагеније

    26. oktobar 2021 | 22:37

    Влашка магија... Писаше о томе и нејшнл џиографик.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA