Srpski kandidat za Oskara, film "Oaza" Ivana Ikića otvara 8. izdanje Japansko-srpskog fesitvala filma

Japansko-srpski festival filma po osmi put u Beogradu od 12. do 15. novembra

  • 0
jsff

Foto: Promo

Japansko-srpski festival filma održaće se od 12. do 15. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1), a deo repertoara publika će moći da pogleda i u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Na temu "Status" JSFF će ove godine prikazati više od 40 filmova među kojima će se naći evropske premijere japanskih dugometražnih ostvarenja, kao i višestruko nominovan i nagrađivan "Red Post on Escher Street" Siona Sonoa, dok će "Oaza" Ivana Ikića, srpski kandidat za Oskara, otvoriti Festival.

Priča Ikićevog filma Oaza smeštena je u Dom za decu i mlade ometene u razvoju, a vrti se oko ljubavnog trougla između dve devojke i jednog mladića koji žive u ovom Domu. Glavni kuriozitet vezan za ovaj film je to što se reditelj odlučio da glavne uloge poveri pravim korisnicima doma.

jsff

Red post on Escher Street/ Foto: Printscreen

U konkurenciji za Gran pri i najbolji srpski i japanski film na temu, takmičiće se i ove godine samo kratkometražna dela, dok će revijalni program popuniti dugometrađni filmovi koji su prema ovogodišnjoj selekciji najprikladnije odgovorili na temu festivala.

Podršku osmom JSFF-u dali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Ambasada Japana u Republici Srbiji, Fondacija "Novi Sad - Evropska prestonica kulture", EU-Japan Fest Japan Committee, Tesla, Telegraf.rs, kao i književnica Božica Velousis.

JSFF je tematski filmski festival kulturne razmene između Srbije i Japana koji prikazuje kratkometražna i dugometražna ostvarenja iz obe zemlje, premijerno u Beogradu i Tokiju.

Kompletan program biće objavljen na zvaničnom sajtu: www.jsffest.com, ili FB stranici: https://www.facebook.com/japanshortfilmfestivalserbia/

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA