≫ 

Ne moramo da čekamo "Južni vetar 2": Miki Manojlović odmah otkrio sudbinu Cara

Poznati glumac je bio raspoložen da priča o raznoraznim temama

  • 2

Premijera filma "Južni vetar - Ubrzanje" očekuje nas vrlo brzo, 2. novembra u "Kombank dvorani" i u bioskopu "Ada Mol", a pitanje o sudbini Cara, koga igra legendarni Predrag Miki Manojlović, jedno je od onih koje najviše kopka gledaoce. 

- Car je preživeo, da znate, to je bitno i on se vadi. Izvadiće se - rekao je na početku razgovora Miki Manojlović.

Koliko je Car blizak Mikiju, Manojlović je rekao sledeće:

- Da vam kažem, ja sam u pravim kriminalnim strukturama upoznao neke ljude, ali i u drugim strukturama koje nisu kriminalne, znači - policijske. I u ovoj zemlji, i u inostranstvu. Silom prilika, ali okolnosti su bile takve. Da mi je blizak Car, ja bih bio on. Imam empatiju za ljude. Stvarno imam empatiju. Čak i za one koji su me u životu teško povredili, i njih mogu da razumem. Ne zato što su bili u pravu. Ljudski je. Nisu mi više prijatelji, ali ih razumem. Možda postoji jedan čovek ili dva u životu koji su za mene zauvek putača. Ali to je bilo davno. Imam empatiju i za Maraša, i za Baću, i za porodicu, i za ljude... Porodica mora da se čuva - rekao je glumac.

U medijima se pojavila vest da je Miki Manojlović tokom pandemije korona virusa počeo da se bavi poljoprivredom.

- To je sve greška. Gde je bila greška? To je bilo prošle godine, a objavljeno sada... Poljoprivredu sam otkrio usred lokdauna. Otkrivao sam kako se to radi, kako se sadi kropmir... Čita se na internetu, knjiga "Kako preživeti u prirodi?"... Tada mi je bilo zadovoljstvo. Recimo, iz Bajine Bašte su mi otkrili tajnu kako da biljku ne prskaš, a da je zaštitiš od insekata. Nabereš koprivu, potopiš koprivu u vodu, pustiš da se dobro usmrdi, i kada se ona usmrdi, ti rukavicom uzmeš to i sa tim, kao svešteno lice, sve to poprskaš - rekao je Miki kroz smeh, koji je dodao da nije ove godine nije uspeo da se bavi poljoprivredom, jer je morao da se bavi glumom.

Na pitanje šta  misli o domaćoj kinematografiji, rekao je sledeće:

- Ima dobrih stvari, naravno. Ali gledajte, kao i vrhunski sport, kao i najbolja muzika na svetu, pa i onda, nije moglo bez mecena. Od Mocarta, pa nadalje. A ovde, u 21. veku imate nešto što se zove glumac. Vi ste imali ljude koji su svirali bluz na ulici za koliku mu daju kintu. Veliki, veliki majstori. Onda su došli pametni tipovi, takozvani producenti, koji su rekli: "Čekaj, dođi ti u našu industriju da zarađujemo lovu." Lova je krenula da priređuje smisao postojanja, smisao zvuka, ali tada se stvari menjaju. Nisu više čiste. Zašto? Retki su tipovi koji su se oduprli pritisku tržišta. Imaš Kjubrika, imaš Kusturicu, imaš Tarantina. Sada, imaš kod nas ljude, imaš Avramovića, koji je otvorio nov smer na tom nivou... - rekao je Miki.

Na kraju, prokomentarisao je i slučaj Boldvin.

- Pročitao sam da je neki mlađi glumac objasnio da između oružara i nas (glumca) nema trećeg lica. Ja sam bio ksinac kada sam snimao "Otpisane", kada sam prvi put uzeo oružje u ruke... Nikad nema tu trećeg lica. Oružar ti uvek preda pištolj i uvek ga isprazni pred tobom, iako zna da je prazan, izvadi šaržer, pregleda, ima, nema, zatvori ga i da. I ti kada završiš snimanje, vratim oružaru. Ja ne znam kako se to desilo. Nesrećni Boldvin. Ja ne znam otkud taj pištolj tu. Mi smo snimali film "Underground", Emir i ja, i još poneko... Učio sam ga kako se puca, to jest da bude precizan. On je bio uporan. Ali to je bilo posle snimanja. Dakle, oružar ti da oružje, mi smo negde, gde nema žive duše... I postavite metu u koju se puca. To je bojeva municija, ubija. I onda smo vraćali oružje čoveku, nismo to nosili sa sobom - rekao je Miki Manojlović.

Poznati glumac je pričao i o radu za vreme pandemije korona virusa, odnosno o vakcinaciji.

- To je bilo najgore. Pa i vi radite taj posao, znate koliko je to nezgodno. Stvarno nezgodno. Mi se skupimo, u maloj smo prostoriji, ima nas 7, 8, 9, stvarno je nezgodno. Nisam se plašio. Ja sam se odmah vakcinisao. Smatram da to mora da se uradi, to je jedino logično. Pre godinu dana smo čuli: "Aha, tamo je neko imao koronu", a sada svaki dan čujemo, znamo ljudi koji su nestali. Zbilja, ko nije vakcinisan, treba to da radi. Ne znači da je to 100 posto zaštite, ali je nešto. Nema šta da verujete u Boga, a ne u nauku. Pa kako to može? To ne može. Kaže neko: "Vadim se što stavim Pavlovićevu mast u nos, meni super. I ja sam odbranjen. Mene brani Pavlović." To je nekakav čudan čovek - rekao je kroz smeh Miki.

Video: Biković o Južnom vetru i Džoni Depu: Napravio je i paralelu između Tirketa i Maraša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA